De microgolfoven en de oven hebben een belangrijke plaats ingenomen in ons dagelijks leven. We hebben het gevoel dat we ze niet meer kunnen missen, vooral als het om lekkere desserts gaat. Maar geen paniek als je keuken niet goed uitgerust is, je kunt evengoed allerlei lekkernijen op tafel toveren!

Fruitdesserts: boordevol vitaminen!

Wat als we je vertellen dat je een taart ook in een kookpot kunt klaarmaken? Het lijkt misschien wat vreemd, maar het werkt toch!

De omgekeerde tarte tatin

Voor een lekkere tarte tatin, begin je met het deeg. Hiervoor heb je nodig: 80 g gesmolten boter, twee eieren, 80 g bloem en 40 g amandelmeel, 50 g boter en een halve theelepel bakpoeder. Alles goed mengen en even laten rusten. Vervolgens laat je 60 g suiker karameliseren in een grote kookpot. Snijd ondertussen twee appels in blokjes en laat deze gaar stoven in de gekarameliseerde suiker. Na een paar minuten voeg je er het deeg aan toe en laat je dit alles gedurende ongeveer 20 minuten op een laag vuurtje staan. Tot slot hoef je slechts de taart eruit te halen door de pot om te draaien boven een bord en klaar is Kees!

Fruitbeignets

Waarom zou je je frituurpan niet gebruiken voor je desserts? Je vindt eenvoudige frituurpannen vanaf € 29,99 op MEDIA MARKT. Deze site heeft ook meer geavanceerde frituurpannen met veel meer technische snufjes. Om appelbeignets te maken, giet je 250 g bloem en een zakje bakpoeder in een kom en maak je er een put in. Scheid de eierdooiers en de eiwitten en doe de dooiers in het putje in de bloem. Klop de eiwitten vervolgens stijf. Meng het beslag en voeg er beetje bij beetje 20 cl melk aan toe. Als je hiermee klaar bent, voeg je de stijfgeklopte eiwitten toe. Snijd dan vier appels in schijven en zorg ervoor dat alle pitten verwijderd zijn. Dompel de appelschijven in het beslag en frituur ze in (bij voorkeur plantaardige) olie. Doe er vervolgens poedersuiker op terwijl ze nog warm zijn. Je kunt natuurlijk de appels vervangen met een fruit van jouw keuze, en het dessert zo aanpassen aan jouw smaak en wensen.

Hier kun je niet onderuit: de klassiekers, pure verwennerij!

Om een dessert te maken zonder oven of microgolfoven, mag je zeker de grote klassiekers die niet gekookt hoeven te worden niet over het hoofd kijken! Met onze favoriete ingrediënten speculoos en witte chocolade maak je gemakkelijk een crème en een mousse die de allergrootste zoetekauw weten te verleiden.

Speculooscrème

Een overheerlijke speculooscrème maken is super simpel. Meng 75 cl melk en 180 g speculoospasta, 45 g Maizena en vier eetlepels suiker in een kookpot op een laag vuurtje; blijf continu roeren in het mengsel. Wacht tot het mengsel dikker wordt (en stop niet met roeren!). Laat het vervolgens twee uur afkoelen in de ijskast, en besprenkel het dessert net voor het opdienen met speculooskruimels.

Witte chocolademousse

Voor een witte chocolademousse heb je slechts drie ingrediënten nodig: 240 g witte chocolade, twee eieren en 20 cl volle, vloeibare room. Laat de chocolade au bain-marie smelten. Als hij helemaal gesmolten is, haal je hem van het vuur en voeg je er de twee eierdooiers aan toe. De eiwitten klop je stijf. Ook de room moet opgeklopt worden en deze voeg je vervolgens toe aan het mengsel van de witte chocolade en de dooiers. Vervolgens voeg je ook de eiwitten toe. Zodra je een homogeen mengsel verkrijgt, zet je dit minstens twee uur vóór het opdienen in de koelkast. De ingrediënten voor al deze recepten vind je uiteraard in alle DELHAIZE-winkels. Als je niet voldoende tijd hebt om zelf iets klaar te maken, dan kun je steeds rekenen op de CARREFOUR Drive, waar wij je € 20 korting aanbieden op elke aankoop van € 100. Zie je nu wel: desserts maken zonder oven of microgolfoven is echt heel makkelijk!