Je hebt een ongelooflijk fijne vakantie beleefd, in een idyllisch land. Het is soms moeilijk om terug te keren naar de realiteit van elke dag die dikwijls nogal saai lijkt. Om te vermijden dat je verglijdt in een depressie is het belangrijk om vooraf je terugkeer voor te bereiden om snel weer je normale cadans te vinden.

Je depressie overwinnen

Iedereen die in België leeft, weet heel goed dat dit land bijzonder rijk is aan culturele evenementen, maar ook aan ontspanningsmogelijkheden dankzij bioscopen, theaters of kunstmanifestaties, om er maar enkele te noemen. Daarom is het best om als je van een korte of lange vakantie terug thuiskomt, van tevoren te plannen wat je zoal zult doen om dat trieste gevoel weg te werken.

De organisatie

Ga ervan uit dat de beste oplossing ongetwijfeld is om je thuiskomst te plannen in een periode van mooi weer, want dat stelt je in staat het moreel hoog te houden. Je kunt dan gaan wandelen in de natuur die de perfecte omgeving biedt om je geestelijke sereniteit terug te vinden. Bovendien zal de zon ook haar steentje bijdragen om je moraal op te krikken bij je terugkeer in België, want dagen na elkaar slecht weer zal je nog meer deprimeren vooral als je net een reis op een tropisch eiland achter de rug hebt. Trouwens, zoals hierboven al uiteengezet, raden we je aan om je terugkeer in België op dezelfde manier te organiseren zoals je ongetwijfeld je reis hebt georganiseerd. Zo kun je je week van terugkeer plannen door een lijstje op te stellen van dingen die je absoluut moet doen en die je zullen toelaten plezier te maken, en vooral je te ontspannen. Dat kan bestaan uit een film mee te pikken, maar dan wel in de bioscoop, of met je vrienden een nieuw trendy restaurant te gaan uitproberen. Als je bovendien je familie al een tijdje niet hebt gehoord of gezien, belet niets jou daarvan nu te profiteren en je eigen woning te ontvluchten om enkele dagen met je verwanten te spenderen.

Een frisse wind door je geest laten waaien en je ervaringen delen

Sport beoefenen

Gaan sporten is een van de beste manieren om een depressie tegen te gaan en te stoppen met denken aan dingen uit het verleden die je toekomst in de weg staan. Je kunt daarom van je terugkeer gebruik maken om je in te schrijven in een sportzaal of gewoon om te gaan joggen in je stad. Bovendien laat dit je ongetwijfeld toe ongewone hoekjes te ontdekken waarvan je in normale tijden het bestaan niet had vermoed.

Terug met beide voeten op de grond

Uiteraard moet je terug contact opnemen met je vrienden door bijvoorbeeld een gezellig etentje te organiseren bij je thuis of in een nieuw restaurant waarvan je weet dat iedereen het leuk zal vinden. Ondertussen, als je de hoogtepunten van je vakantie wilt delen met je vrienden, kan je ook kiezen voor een restaurant dat een gastronomie aanbiedt die zo dicht mogelijk bij die van het land ligt dat je net hebt verlaten. Hierdoor herontdek je de unieke smaken die een glimlach op je lippen zullen toveren bij de herinnering aan je ontsnapping naar het buitenland. Als al dit waardevolle advies niet voldoende is om je depressieve bui bij je terugkeer in België te doen overwinnen, kan je ook al beginnen plannen aan je volgende vakantie, door te gaan denken aan een bestemming die je zin geeft om weer te gaan reizen. Hierdoor ga je je bezighouden met een nieuw project en heb je geen tijd meer voor zwarte gedachten omdat je voortdurend terugdenkt aan de paradijselijke herinneringen, want binnenkort beleef je een nieuw avontuur vol beloften!