Wie houdt er niet van een feestje? Niemand! Elk op onze eigen manier vieren we onze tradities, onze geschiedenis, altijd met een bijpassend maal, maar ook met gealcoholiseerde drankjes (die je bijvoorbeeld kunt bestellen bij CARREFOUR )… Wat die drank betreft is er een soort dat over de hele wereld wordt gedronken: bier! België staat bekend om zijn 1001 soorten, maar de andere landen hebben ook de smaak van deze drank te pakken … Maar zoals altijd, gematigd, uiteraard.

In Europe: de eersten… en niet de laatsten

De bierfeesten in Duitsland

Er bestaat geen twijfel, het Oktoberfest van München is het meest bekende festival op de kalender van de grote fuifnummers op deze planeet … Het dateert uit de 19e eeuw en vindt zijn oorsprong in het huwelijk van een kroonprins die alle inwoners van de stad op zijn feest uitnodigde! Dit idee resulteerde in 2 eeuwen ononderbroken afspraak op dit feest. Wie doet beter?

Nederland op 30 april

Dit is Koninginnedag (het nationale feest van Nederland), de dag waarop Koningin Beatrix wordt gevierd! Bier en muziek stromen door de straten en kanalen die oranje kleuren. Amsterdam heeft de reputatie het grootste feest te organiseren. De NMBS brengt je voor een zacht prijsje naar Nederland.

De nacht van de heksen, nacht van 30 april op 1 mei

We trekken naar het noorden van Europa om er de Walpurgis-nacht mee te maken … In een bijzonder bovennatuurlijke, vreemde atmosfeer vieren de Finse en Zweedse studenten een hele nacht lang het einde van het studiejaar, en de sima vloeit dan bij beken. Je krijgt er gegarandeerd een punthoofd van, en dat komt niet door het harde studeren.

Het muziekfestival van Glastonbury, laatste weekend van juni

Het laatste weekend van juni wordt in Pilton, Engeland, drie dagen non-stop het muziekfestival van de planeer Aarde gevierd! Honderden verschillende soorten concerten, duizenden toeschouwers, dat betekent gegarandeerde ambiance. Denk eraan een klein tentje mee te nemen om uit te rusten tussen 2 fuiven.

In Oceanië: hoe je amuseren in Australië?

Australië, 26 januari

Bier en barbecue om de komst van de eerste Europese kolonisten te vieren. Dat is Australië ten top!  Australiërs staan al bekend om hun lust tot feesten, maar die dag verleggen ze hun limieten. Iedereen gaat wel ergens naar een druk bijgewoond feest. De verkoop van DOMINO’S pizza’s explodeert die dag ongetwijfeld.

De bierregatta van Australië in juli

Duizenden mensen verzamelen zich elk jaar om de uitdaging aan te gaan, en die uitdaging is eenvoudig: een vlot bouwen uit bierblikjes! Plaats van afspraak: Darwin… en lege blikjes vind je niet enkel als vlot-materiaal!

In Amerika: mooie concepten

De jogging van Bay tot Breakers in San Francisco

Maak je geen illusies. Je zult niet veel aan sport doen de 3e zondag van mei! Bij de bevoorrading van het 11 km lange traject vind je meer vaten bier dan flessen water! Meng je met een tienduizendtal verklede wandelaars en deel in de vreugde van het eventjes samenzijn. Na deze toch echt wel leuke wereldreis zal een glaasje water je vast veel deugd doen…