Wat is er romantischer dan een mooie zonsondergang? Behalve romantisch is het ook relaxerend om van een heerlijke zonsondergang te genieten in gezelschap van familie of vrienden … Het is een van die eenvoudige en gratis spektakels die onze mooie planeet ons aanbiedt, maar die groot en klein in vervoering brengt! We stellen je hier enkele plekjes voor, zowat de wereld rond, waar je een paar minuutjes zalig kunt genieten…

Voor verliefden: date in de 7de hemel

Griekenland: het dorp Oia

Het wit van de Griekse huizen maakt de zonsondergang overdonderend. Nog onderstreept door het diffuse licht dat ontsnapt uit de ramen van de bewoners, is de sfeer gezet voor wie elkaar wil ontmoeten en bezegelt zij de verliefden tijdens deze mooie zomernachten. Als het licht de hemel van Santorini omhelst, staat de hele wereld sprakeloos! Tip: Dit is ongetwijfeld een van de mooiste zonsondergangen om als koppel mee te maken. Griekenland is een vaste waarde voor organisaties zoals NECKERMANN. Je vindt er talrijke promotionele aanbiedingen voor dit land.

Brazilië: Rio de Janeiro

Als je als verliefd stel naar Brazilië reist voor een vakantie, mag je niet nalaten het befaamde strand van Ipanema te bezoeken en er te blijven tot de zon ondergaat. Dit is een van de mooiste zonsondergangen in Brazilië, zoals de zon ondergaat achter de rotsige bergen... Een zachte streling voor je ogen.

De Filippijnen: El Nido

De mooiste Instagram-foto’s van het land met je eigen ogen zien! Je kent ze en je hebt er altijd van gedroomd … Die zonsondergangen met lokale bootjes die zachtjes wiegen op de zee, de eeuwige bergen aan de horizon en de prachtige wolken boven dit alles. De zonsondergang over het eiland ‘El Nido’ is de magische koningin en transformeert in de loop van enkele uren het transparante water in zilver … Een genot voor het oog.

Viersterren zonsondergangen: geniet ervan

De Verenigde Staten: Los Angeles

De engelen, ‘los angeles’ van het Griffith Observatory geven je rendez-vous voor een zonsondergang die je de adem zal wegnemen. Gelegen op de heuvel van Hollywood, biedt dit observatorium een onbelemmerd uitzicht over de hele stad. Je hebt deze locatie vast al gezien in Amerikaanse reeksen of in sommige films, maar nu is het aan jou om dit live te beleven.

Cambodja: Angkor Wat

Nu iets helemaal anders! We stappen de overweldigende platengroei in, de altijdgroene landschapen met daarin de Cambodjaanse tempels. De weerspiegelig van de tempels en de violette tinten van de hemel op het water schenken een speciaal karakter aan deze plek vol geschiedenis. Tip: indien je deze zonsondergang al eerder meemaakte en ze mooi vond, dan is er ook nog die van de Taj Mahal in Indië, die al even prachtig is. We raden je aan een prijsvergelijking te maken op CHEAPTICKETS om het goedkoopste vliegtuigticket te vinden dat je naar Cambodja kan brengen.

Noorwegen: de Noordkaap

Er is altijd wel iets voor ieders smaak! We zijn nu aanbeland nabij de noordpoolcirkel en dit is helemaal anders dan onze voorgaande suggesties. In het noorden van het land blijft de zon een groot gedeelte van de zomer altijd boven de horizont zweven. Dit is een eigenaardig fenomeen, een stukje zon dat je absoluut moet zien … Een sciencefiction scene met een oceaan van wolken. Je hebt nu een heel palet aan landschappen die wachten om je emoties los te maken en je poëtische ziel wakker te schudden dankzij dit prachtig universum met altijd verschillende kleuren. Je vindt er alle Pantone-kleuren, waar je ook kijkt… de keuze is aan jou, maar weet dat dit natuurlijke fenomeen nooit zal veranderen en dat het een tijdloos spektakel is dat zichzelf elke dag opnieuw uitvindt…. Tot ons allergrootste plezier.