Moeder Natuur heeft puik werk geleverd. Uiteraard… Deze mooiste tunnels ter wereld werden niet gebouwd door de mens (doe geen moeite om ze te zoeken op HOME24). We hebben het hier over bomen, bloemen, natuurlijke materialen, over alles waarmee deze natuurwonderen zijn opgebouwd. Ideaal om te wandelen en meteen ook een streling voor het oog … Stop! We houden hier even halt om een flinke dosis frisse lucht in te ademen.

In Ierland: Dark Hedges

Een betoverend decor …

Intrigerend, afschrikwekkend, mysterieus, passionerend … Je hebt de indruk dat dit decor speciaal voor de gelegenheid is gebouwd, het is gewoon niet na te botsen! Maar nee, het is wel degelijk de natuur die ons deze beuken-tunnel aanbiedt nabij het dorp Stranocum. Toeristen van over de hele wereld komen zich vergapen aan de wilde en prachtige natuur met bomen die ouder zijn dan 300 jaar.

…dat inspireert!

Dit zo speciale decor diende zelfs als achtergrond voor sommige wereldbekende series zoals ‘Game of Thrones’, voor de kenners, meer bepaald de stad Westeros (voor de anderen: deze reeks is verkrijgbaar bij MEDIA MARKT bijvoorbeeld). Gratis en open voor het publiek. Deze bomen wachten nog slechts op… jou!

In Oekraïne: De Tunnel van de Liefde

Verloren in het midden van werkelijk nergens is dit de tunnel om te bezoeken samen met je schattebout! In een groene omgeving ga je te voet of met een trein doorheen deze pracht vol bladeren, heggen en bloemen van allerlei aard. Klein minpunt is dat je het best citronella meebrengt, hier kom je wel eens wat muggen tegen….

In Zuid-Afrika: de mooie jacaranda’s

Vergeet je fototoestel niet. De violette tinten zullen je geest verzachten en je zult de ene kreet van verbazing en extase na de andere slaken! Kruis de maand oktober aan op je kalender, want het is dan dat de jacaranda’s bloeien en zich in hun mooiste kleuren hullen … Richting Pretoria voor dit kleurrijke schouwspel.

In Zuid-Korea: het station van Gyeonghwa in Jinhae

Einde maart of begin april kan je deze prachtige kerselaars bewonderen. Het doet denken aan het merk LE TEMPS DES CERISES … Niet veel anders te zien, maar wel geklasseerd bij de 50 mooiste plaatsen die je kunt bezoeken in Korea. Dit station is het romantisch rendez-vous, net zoals de tunnel van de liefde in Oekraïne. Het is een betoverend landschap waar de bloemblaadjes zo zacht zijn en zo mooi dat ze sneeuw lijken. Een pastelkleurige bloemenpracht die ons meevoert naar sprookjesland …

In de Verenigde Staten: prachtige natuurparken

Vermont State Park

Niets is meer rustgevend dan even stoppen en van het uitzicht op dit park genieten…  Je vindt het op de weg van Smuggler Notch, en tijdens de herfst is het een terugkeer naar hoe de natuur het had gewild! Klein minpunt: het is wat overbevolkt met families.

Oak Alley Plantation

We gaan naar de historische plantage van Oak Alley! Zij ligt dicht bij de Mississippi-rivier in Louisiana. De toegang is gratis, en laat je door de tunnel wandelen gevormd door twee rijen eikenbomen … Een gebied doordrongen van geschiedenis. Nu ben je op de hoogte en klaar om met vakantie te vertrekken! Deze kleurige bomen met heerlijk fruit, voorhistorische verhalen die even imposant als gratievol, mystiek en vervuld van stilte zijn… ze zullen je vervoeren door hun eenvoudige aanwezigheid.