Honderden traptreden beklimmen duurt wel even en vereist dat je regelmatig aan sport doet … Honderden traptreden beklimmen die versierd zijn, geschilderd, of met mozaïeken bekleed, wordt kinderspel! En daar moeten we de artiesten voor bedanken … Terwijl de zeer bekende straatartiest Bansky de muren aanpakt, hebben anderen het eerder gemunt op de trappen, dit tot het grootste plezier van de toeristen. We staan aan de voet van de trap en vertrekken voor een reis rond de wereld om de mooiste trappen te fotograferen!

San Francisco: 16th Avenue

Richting Verenigde Staten en San Francisco, meer bepaald naar 16th Avenue. Hier kan je een kunstproject ontdekken dat haast 2 jaar duurde om het af te werken. En wat een project! Met meer dan 75.000 fragmenten, 2000 gekleurde tegels, 163 verschillende afbeeldingen is het één geweldig mozaïek dat de trappen bedekt! Het bestaat uit afbeeldingen van bloemen en dieren, en eindigt in een immense zon!

Philadelphia: het Philadelphia Museum of Art

Mythische trappen

We blijven nog even in de Verengde Staten en trekken naar Philadelphia! De trappen voor het Philadelphia Museum of Art zijn van pure marmer en maken indruk…. Ben je een bioscoop fan? Heb  je ‘Rocky’ gezien? (Indien niet, de DVD is te koop bij MEDIA MARKT). Dan ken je beslist de Rocky Steps. Inderdaad, deze 72 treden zijn niet versierd, maar ze zijn er niet minder mythisch om!

Die unieke scene

De scene waar acteur Sylvester Stallone de trappen oprent tijdens zijn training en uitschreeuwt dat hij wil winnen… Het is de droom van alle fans om deze trappen ook te beklimmen of zelfs dezelfde pasjes te doen en zich voor even Rocky te wanen! Je vindt er onderaan de trappen zijn bronzen standbeeld met de vuisten geheven terwijl hij het prachtige uitzicht bewondert!

Caltagirone: Sicilië

We keren terug naar Europa, naar Italië, om er de trappen van de Santa Maria del Monte te bewonderen! Deze unieke trap is bedekt met gekleurde keramiektegels … De 142 treden verbinden de twee wijken, de bovenstad en de moderne benedenstad. Hij dateert uit 1606 en werd versierd in 1844 om dan nog eens verfraaid te worden in 1954 door de artiest Antonino Ragona.

Rio de Janeiro: Escadaria do Convento de Santa Teresa

Maak je geen zorgen, er bestaat ook een kortere naam: de Selaron-trap. Je vindt hem tussen de wijken Santa Teresa en Lepa. Hij trekt elk jaar ontelbare toeristen die de 2000 aardewerktegels komen bewonderen die uit 120 verschillende landen afkomstig zijn. Jorge Selaron, de artiest aan wie we dit kunstwerk te danken hebben, legde de traptegels ter gelegenheid van de wereldbeker voetbal van 1994.

Seoul: de trappen van het muziektheater

We pakken onze bagage om naar Zuid-Korea te trekken! Daar kan je een heel andere manier vinden van trappen versieren … Op de trappen van het muziektheater zie je een jonge typisch Koreaanse in roze gekleed. Eén van de mooiste street-art realisaties!

Morlaix: welkom in Frankrijk

Deze trap staat op de 15e plaats op de ranglist van de mooiste trappen ter wereld. Hij beeldt een ‘Morlaisienne’ uit, een vrouw gecoiffeerd door Zag, een straatartiest. Om hem te zien, trek je naar de oude tabakfabriek. TRAVELBIRD biedt je vele vluchten naar Bretagne aan met promotie.

Beiroet: laatste trap in Libanon

De omgeving oplichten met kleuren, de dingen anders laten zien door kunst, dit was voor jonge grafici de aanleiding om dit kunstwerk te realiseren dat binnenin even mooi is dan aan de buitenkant! Turquoise, zonnegeel, appelgroen, oker, oranje, oceaanblauw … Deze betonnen trappen zijn nu bekleed met mooie mediterrane kleuren! We beklimmen de 100 treden, terwijl we dromen van onze volgende vakantie… In de hoop dat we je zin in reizen hebben gegeven …