Prachtige historische juweeltjes, zo kan je de Aziatische tempels omschrijven. Ze worden  dan ook erg gewaardeerd om hun architectonische schoonheid. Deze heilige plaatsen die onder goddelijke bescherming staan, ontstonden op plaatsen ver weg van drukke mensenmassa’s. Je komt er terecht in een sfeer van totale sereniteit en absolute stilte. Wij nemen je mee naar een wereld waar je de mooiste tempels van de planeet ontdekt.

In Cambodia : de tempels van Angkor

Beschermde kunstwerken

In de nabijheid van deze bouwwerken voel je je onmetelijk klein. De natuur heeft er zijn rechten heroverd en je lijkt wel een  avonturier op zoek naar de Heilige Graal. De tempels van Angkor dateren uit de 9de eeuw en werden gebouwd in het hart van de Cambodjaanse bossen ten noorden van het Tonlé Sap-meer. Elk jaar verwelkomen ze meer dan één miljoen toeristen wat op het vlak van onderhoud natuurlijk extra risico’s met zich meebrengt. Juist daarom worden ze constant beschermd en gerenoveerd. Wil je ze ook gaan bewonderen? Ga dan zeker een kijkje nemen op  CONNECTIONS. Je vindt er gegarandeerd interessante aanbiedingen voor vluchten vanuit Charleroi naar deze prachtige bestemming.

Met dank aan de natuur

Vooral de natuur die de tempels en rotsen opnieuw veroverd heeft, geeft deze bestemming een extra dimensie. Je bewondert er een prachtige symfonie van rode, gele en groene kleuren in alle tinten. Een tip? Blijf zeker tot zonsondergang want dan geniet je nog meer van de prachtige en intens oranje kleurenschakeringen die de tempel omhullen. Een extase!

In  Myanmar : de stoepa’s van Bagan

Immens groot

Als je ooit naar Myanmar gaat, zijn de stoepa’s van Bagan een verplichte stop! Te voet, met fiets, de koets of zelfs met een luchtballon, ... Je vindt er de grootste verzameling aan boeddhistische tempels. Zo uitgestrekt dat je het unieke en fantastische gevoel krijgt dat je er helemaal alleen bent. Trek zeker een ​​lange namiddag uit om deze stoepa’s, kloosters en andere gebouwen te verkennen.

De grillen van de natuur

Enorm en surreëel, bovennatuurlijk en goddelijk, kalmerend en prachtig ... Zo kan je de energie omschrijven die deze magische plek uitstraalt. Sommige bezoekers zeggen dat ze het gevoel hebben dat er een bepaalde dynamiek door hun lichaam stroomt. De site heeft al meerdere zware aardbevingen doorstaan maar is gelukkig nog altijd bewaard gebleven.

In China : de tempels van  de berg Hua Shan

Zowel overdag als ‘s nachts

Toegegeven, het is een lange klim! Maar aan de top wordt je inspanning dubbel en dik beloond. En wat voor een beloning ... de berg Hua Shan in China heeft ongelooflijke  verrassingen voor je in petto. Geniet van de zonsopgang of maak de nachtelijke klim want met de straatverlichting is dat geen probleem. Vergeet niet om je vooraf een paar stevige schoenen aan te schaffen bij Decathlon of AS ADVENTURE .

Volgens de legende…

Volgens de legende, zal wie de top bereikt onsterfelijk worden. En niet alleen dat. Wie de top haalt, verdient het respect van het hele volk. Logisch dan ook dat heel wat lokale beroemdheden de berg al beklommen hebben. Bovendien zal je onderweg veel tempels tegenkomen ... Een uitzonderlijke en bijzondere wandeling, dus, die een onvergetelijke indruk nalaat! Laatste tip: als zo’n klim niets voor jou is, kies dan voor de kabelbaan. Dan heb je wel wat geduld nodig want je moet er meestal lang aanschuiven.

Thailand : de Wat Phra Kaeo

Niet te missen als je in Thailand bent, is de tempel van de smaragdgroene boeddhatempel. Hij staat bekend om zijn beelden en in het bijzonder dat van boeddha, een prachtige creatie die alleen de koning mocht aanraken. De reflectie van het zonlicht zorgt ervoor dat de tempel baadt in schitterende kleuren. Het ideale moment, dus, om prachtige foto’s te nemen voor je fotocollage. Dat er erg veel toeristen samenkomen op deze plek, moet je er jammer genoeg bijnemen. Geduld is een schone deugd, denk je dan maar. Dat is trouwens ook de derde van de zes transcendentale deugden van de bodhisattva (wezen ‘sattva’ dat naar verlichting ‘bodhi’ streeft). Zegt het je wat? Zo’n rondreis naar de mooiste tempels ter wereld? Dan heb je hier alvast heel wat inspiratie opgedaan.