Omdat je nu eenmaal de ruimte niet kunt intrekken omdat je portemonnee zich dat niet kan permitteren en er trouwens geen raketten ter beschikking staan… zijn de diepten van de oceanen de meest fascinerende bestemming voor wie droomt van het ultieme avontuur. Niet alleen in SEA LIFE en het aquarium daar in Blankenberge. Als je nog nooit hebt gedoken, moet je weten dat de diepe zeeën barsten van fabelachtige landschappen, van ongelooflijke koraalriffen en bontgekleurde vissen… We zetten ons masker op en steken onze snorkel in de mond om te vertrekken naar de allermooiste plaatsen om te duiken.

In Azië: prachtige zeebodems

Thailand en Birma

Dit is één van de blikvangers van Belgische reisagentschappen zoals NECKERMANN. De Birmaanse archipelago van Mergui is een fantastische speeltuin voor duikers! Een klein paradijs waar je zij aan zij duikt met adelaarsroggen en andere roofvissen … Een beetje meer naar het zuiden … de Surin eilanden openen hun poorten naar de diepte. Dit is een geklasseerd nationaal maritiem park. Je moet wel over wat ervaring beschikken om deze buitengewone diepten in de zee van Andaman te exploreren!

De Filippijnen

Op de Filippijnen heb je de keuze: Palawan en zijn kristalheldere waters, of Bohol met zijn befaamd nachtduiken! Schorpioenvissen, barracuda’s, manta’s, krabben… Er wacht je altijd een ongelooflijke hoeveelheid aan soorten! Meer nog: Bij andere eilanden zoals nabij de Kaaimaneilanden, kunnen de nieuwsgierigen Japanse wrakken uit 1944 bekijken. Ideaal voor wie gepassioneerd is door zowel geschiedenis als duiken!

Indonesië

Je hebt een heel leven nodig om alle 14 000 Indonesische eilanden te bezoeken! Ditmaal deel je de oceaan met zeepaardjes, walvissen en dolfijnen … Voor een onderwaterwandeling raden we je die van Wakatobi aan met Tomia Scuba Dive, Zij stelt superbe duiken voor en je hoeft niet ver in zee te gaan…. er zijn scholen barracuda’s en andere roofvissen op 300 m van de haven!

In Oceanië: unieke landschappen

Australië

Rood, blauw, geel, violet… Alle kleuren van de regenboog hebben daar een rendez-vous! Alle grote duikers delen de mening dat met haar 3000 riffen en 900 eilanden het Grote Barrièrerif van Australië een van de mooiste duikplaatsen ter wereld is. Het is trouwens ingeschreven als Unesco Werelderfgoed. Tip: trek een dag uit om de Kangaroo en Christmas eilanden te bezoeken.

Nieuw-Caledonië

De grootste lagune ter wereld, noch min noch meer! Intens blauwe waters, prachtige diepten, betoverende vissen … Van Nouméa tot Hienghene, met tussendoor het Ile des Pins, je kunt overal mooie bezoeken organiseren, namelijk op de Nouméa met Abyss Plongee waar je zelfs een test kunt afleggen om gediplomeerd duiker te worden. Riffen, wrakken, grotten… dat alles wacht op je dicht bij Nieuw-Caledonië Tip: in de maand augustus kan je hier zeker bultrugwalvissen zien die komen paren in de baaien van de lagune! Heb je al een hotel gereserveerd op Nieuw-Caledonië? We kunnen je sterk aanraden om even een oogje te werpen op de aanbiedingen van TRIVAGO.

Polynesië

Majestatisch, sprookjesachtig, wonderbaar, kostbaar… Zoek niet verder, je hebt je paradijs op aarde gevonden op Bora Bora. Het duikcentrum Bora diving center begeleidt leerling-duikers op een vuurdoop (of is het waterdoop?). Eén ding is zeker: hier wordt je verliefd op deze activiteit! In Frans-Polynesië vind je luipaardroggen en barracuda’s. Kies voor Rangiroa om het geluk te vinden. We hopen dat je je zwemvliezen al in de hand hebt en je snorkel op je hoofd en wensen je verder een prettige vakantie. Vergeet niet de vakantiepromoties te bekijken die we voor België hebben gevonden.