Kokosolie is goed voor duizend-en-een dingen en is daardoor niets minder dan de rijzende ster onder de plantaardige oliën. Je hoort er steeds meer goeds over, het wordt dan ook dringend tijd dat we je enkele tips meegeven. Stop met fortuinen uit te geven aan al die producten. Alles wat je nodig hebt, is een pot kokosolie!

Weldaad voor het lichaam

De grootste troef van kokosolie? Je laat er je lichaam mee stralen. De natuurlijke rijkdom ervan maakt het een erg veelzijdig product. Je vindt kokosolie tegen erg schappelijke prijzen bij VITAZITA, dus waar wacht je nog op?

Huid

Kokosolie is in de eerste plaats goed om te hydrateren. Door de rijke, vette textuur is het de optimale hydratatie voor je huid. De huid wordt er glad, glanzend en flexibel van, met minder striemen en littekens. Kokosolie is ideaal voor de zone rond de ogen, maar ook als scheercrème en om je van make-up te ontdoen. Ja, dankzij die vette textuur veeg je zelfs de hardnekkigste make-up weg. De antibacteriële kenmerken maken van kokosolie een goede gezichtsreiniging en dus het perfecte middel tegen acné. Ook andere huidproblemen, zoals eczeem, dermatitis of psoriasis worden ermee verlicht.

Tanden en nagels

Naast een goede hydratatie, zorgt kokosolie ook voor gezonde, glanzende nagels en sneeuwwitte tanden. Door je tanden te poetsen met kokosolie of je mond te spoelen met kokosmondwater kun je bacteriën in de mond doden en je tanden witter maken. Je krijgt een frissere adem en je tanden gaan er stukken gezonder uitzien. Kokosolie tast je tandglazuur niet aan, iets wat andere tandbleekmiddelen wel doen. Combineer dit met bicarbonaat en je hebt een blekende tandpasta als resultaat.

Haar en wimpers

Ook dit is een interessante optie: gebruik kokosolie als haarmasker of als conditioner. Het zijn opnieuw de hydraterende eigenschappen die het haar zachter, gladder, glanzender en soepeler maken … Het beste resultaat verkrijg je door je haar voor het slapengaan met kokosolie te verzorgen en het een hele nacht te laten inwerken. Doe hetzelfde met je wimpers. Ze gaan er prachtig, stevig, vol en lang uitzien. Gezonder dan ooit!

Minder bekende toepassingen

Kokosolie is niet alleen goed voor het uiterlijk, maar ook voor de innerlijke gezondheid. Je immuunsysteem krijgt een boost en jij krijgt energie. Deze olie is erg goed om mee te koken, helpt je op gewicht te blijven, verhoogt het gehalte antistoffen, houdt de cholesterol onder controle en beperkt hartziekten. Maar zoals je zult zien, is dat lang niet alles …

Altijd en overal bruikbaar

Er zijn zo veel onbekende voordelen aan kokosolie. Een kleine hoeveelheid in je bad brengt je helemaal tot rust en hydrateert je ten volle. Jeuk door muggenbeten smelt als sneeuw voor de zon. Meer nog: door je in te smeren met kokosolie, ben je op voorhand al beschermd tegen muggen! En nu we het toch over insmeren hebben: je kunt deze olie gebruiken als aftersunlotion én als zonnebrandcrème (opgepast: lage factor)! Bovendien verhindert kokosolie de ontwikkeling van geurtjes door zijn antibacteriële werking. De geknipte deodorant! En het allerbelangrijkste: kokosolie is beter voor de huid dan eender welk ander product.

Het beste poetsmiddel

Die antibacteriële eigenschappen maken van kokosolie ook een goed poetsmiddel. (Kijk wel uit wat je doet, het is natuurlijk een erg vet poetsmiddel en kan vlekken maken op bepaalde stoffen.) Neem nu bijvoorbeeld je make-upkwast. Om die te reinigen, meng je wat kokosolie met gewone zeep. Je reinigt er de kwast niet alleen mee, je zorgt ook dat de kwaliteit behouden blijft. Daarnaast is ook houten keukengerei hier erg geschikt voor. Lederen handtassen krijgen hun souplesse en glans terug als je ze met een zacht doekje en wat kokosolie opblinkt. Na het poetsen laat je de tas een kwartiertje rusten en wrijf je ze nog eens af met een propere doek. Geniet van het resultaat!

Verrassende opties

En dan zijn er nog enkele mogelijkheden die je hoogstwaarschijnlijk niet kent en die misschien wat gek kunnen lijken. We beginnen bij de meest logisch klinkende toepassing: zit je ritssluiting vast? Je kunt de rits invetten met enkele druppeltjes kokosolie, waardoor je ze moeiteloos weer los krijgt. Of neem een ander horrorscenario. Stel: er zit kauwgom in je haar en je vreest al voor je mooie lokken! Geen nood. Wrijf de kauwgom in met kokosolie van bij FARMALINE en haal hem er zachtjes uit. Je kunt dit ook doen bij kleren en tapijt. Een laatste tip die je zeker moet uitproberen: doe wat kokosolie op een prop katoen om het kampvuur aan de praat te houden. Gezellig!