Wie heeft ooit gezegd dat koken stopt bij eten? Je eigen drankjes maken, ook dat hoort erbij! En zeg nu eerlijk, wat is er beter dan een heerlijke smoothie? Fruitig, verfrissend, gezond en boordevol vitamines ... De voordelen van dit drankje zijn nagenoeg eindeloos, net zoals het aantal verrukkelijke recepten.

Een smoothie, wat is dat precies?

Smoothies hebben de koelruimtes van de CARREFOUR- en Delhaize-supermarkten veroverd. Het drankje is een echte trend geworden. Je hoort niets dan voordelen, maar waarom eigenlijk?

De definitie van smoothie

Een smoothie is eigenlijk een fruitfrappé, gemaakt van vers fruit of verse groenten en vruchtensap, maar ook met ijsblokjes en soms zelfs met ijsyoghurt. Supermakkelijk om te maken en het resultaat is geweldig! Een smoothie is het perfecte huwelijk tussen het frisse van het fruit en het smeuïge van de zuivelproducten.

Waar een smoothie goed voor is

Een smoothie is rijk aan vitamines, mineralen en vezels en geeft je onmiddellijk een boost. Maar let op! Om maximaal van de voedingswaarden te profiteren, drink je je zelfgemaakte smoothie best binnen de 10 minuten op.

Een onmetelijk aanbod

Zoet of hartig, het maakt niet uit: een smoothie maak je volledig volgens je eigen smaak en naargelang van het seizoen. Het enige wat je nodig hebt is een mixer of blender. Heb je dat nog niet in huis? Rep je dan naar MEDIA MARKT voor een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Zoet-zoute smoothies

Voor een zoet-zoute smoothie, mix je een wortel, tomaat, peer en twee clementines. Voeg daar kruiden naar keuze aan toe (bv. paprika, peper, gember, kaneel). Voeg ook wat poedersuiker en een snuifje zout toe en mixen maar! Je drinkt deze smoothie lekker koud op. Voor een andere perfecte combinatie van zoet en zout, mix je een handvol spinazie met bosbessen, ananas, een banaan, kokosmelk en ijsblokjes net zolang tot je een smeuïge textuur verkrijgt. Let goed op de ijsblokjes, zodat je smoothie niet te lopend wordt.

Zure smoothies

Hou je wel van zuur? Meng dan citrusvruchtensap met vijf lepels citroenijs. Voeg daar 300 g rode vruchten en ijsblokjes aan toe. Ook deze keer mix je simpelweg het geheel en drink je het resultaat zo snel mogelijk op om ten volle van de voedingswaarden te profiteren. Ook rabarber verleent zich uitstekend voor die zure toets. Je kunt rabarber aanvullen met appels, aardbeien, gember en ijsblokjes.

Vetverbrandende smoothies

Wist je dat een smoothie de perfecte partner in crime is om af te slanken én je nodige dosis vitamines binnen te krijgen? Dit drankje bevat namelijk erg weinig calorieën en is tochs heel erg voedzaam en rijk aan vitamines. Mix een ananas, een mango, een limoen en een geperste sinaasappel. Om gewicht te verliezen, is het leuk om er lijnzaad aan toe te voegen. Zomer of winter, een smoothie is het hele jaar door de ideale dorstlesser. Zeker als je ook nog eens voor seizoensvruchten kiest!