Je hebt ongetwijfeld weleens Halloween gevierd met je vrienden of kinderen. Maar heb je het gehad met die saaie snoep? Wil je eens iets anders dan anders? Dan is dit jouw artikel! Hier lees je hoe de meest gruwelijke desserts zo verschrikkelijk eenvoudig kunnen zijn. Heb je bovendien nog geen Halloweenplannen, maar wil je je kinderen wel laten kennismaken met dit legendarische feest? Profiteer dan nu van 40% korting voor kinderen tot 12 jaar bij DISNEYLAND PARIS!

Dodelijk lekkere recepten

Met Halloween breng je mensen aan het schrikken, maar je kunt ook hun smaakpappillen laten beven! Hoe kan dat beter dan met deze angstaanjagende recepten die eigenlijk een echte smaaksensatie blijken te zijn?

Horrortaarten

Voor horrortaarten volg je een recept voor cupcapkes, maar focus je op de versiering. Zo kun je met fijne, witte amandelpasta spookjes tekenen. Geef de spookjes twee zwarte ogen met gesmolten pure chocolade. Halloween kun je echt niet vieren zonder het meest typische ingrediënt van die dag, de pompoen? Om een pompoentaart te bakken, meng je 100 g bloem, 150 g suiker, een zakje bakpoeder, 3 eieren en 100 g geraspte kokosnoot in een kom. Meng vervolgens 300 g pompoen met 100 g zachte boter. Voeg dit mengsel toe aan de bereiding. Meng alles dooreen en laat zo'n 40 minuten koken. Laat het resultaat afkoelen.

Zelfgemaakte snoep

Zelf snoep maken is kinderspel. Meringues in de vorm van spookjes zijn erg makkelijk te bereiden en zullen hun effect niet missen! Voor gevorderden: maak je eigen spekken! Heb je geen zin om ze zelf te maken, maar wel om ze op te eten? Rep je dan naar CARREFOUR voor een groot gamma aan spekken. Om verder in het thema te blijven, kun je speciale pommes d'amour maken, maar dan met zwarte kleurstof die de karamel errond een angstaanjagend kleurtje geeft.

Huiveringwekkende afwerking

Een Halloweendessert moet niet alleen lekker zijn, het moet ook visueel verbazen. Wist je dat er eetbare decoratie bestaat?

Versiering om je vingers bij af te likken

Wil je decoratie die even lekker als angstaanjagend is, denk dan bijvoorbeeld aan rodevruchtencoulis voor het bloed en suikerspin voor de spinnenwebben. Leg de spinnenwebben op tafel of gebruik ze om de snoepkommen in te hullen. Heb je geen machine om suikerspinnen te maken? Geen nood! Bij COLLISHOP vind je suikerspinmachines aan monsterlijk lage prijzen.

Fruit, maar dan anders

Een iets gezondere manier om Halloween te vieren, blijft natuurlijk fruit! Om grote, ronde, waarheidsgetrouwe ogen na te bootsen, gebruik je verse lychees of lychees in blik. Haal de pit eruit en stop wat aardbei- of frambozenconfituur in het gaatje voor het bloed. Steek er vervolgens een bosbes of rozijn in om het oog af te werken. Om de griezeligste spoken met fruit te maken, pel je enkele bananen, snij ze in twee en leg je de helften op hun platte zijde. Smelt een hoeveelheid pure chocolade en teken met de gesmolten chocolade angstaanjagende ogen en een mond op elk spook. Voor meer detail gebruik je een tandenstoker. Maak minipompoentjes: pel enkele sinaasappels, teken ogen, een neus en een driehoekige mond in de schil, net zoals een Halloweenpompoen. Vul dan de sinaasappel op met zelfgemaakte fruitsla. Ziezo, het is tijd om je akeligste pak aan te trekken en mensen – jong en minder jong – aan het schrikken te brengen. Maak er een echt feest voor lekkerbekken van! Happy Halloween!