Na de val van de muur is Berlijn wereldwijd beroemd geworden. Dankzij de plotse vrijheid  ontwikkelde de stad een ongeziene dynamiek. Deze stad vol verrassingen bekoort alle bezoekers, ongeacht hun profiel, leeftijd of verlangens. Op vakantie naar Duitsland, dus. Een aanrader !

Berlijn, mooi en artistiek

Een rijzende ster

Berlijn is een hoofdstad in volle transformatie die regelmatig artiesten ontvangt vanuit de hele wereld. In deze stad alleen al, zijn er 180 musea, 300 galerijen en 150 theaters... Elke kunstliefhebber komt er gegarandeerd aan zijn trekken.

Sfeer en speciale locaties

Berlijn slaagt erin de meest veeleisende kunstliefhebbers te verleiden! Beeldende kleuren, geïmproviseerde optrekjes en Street Art, maar ook atypische theaters... Bezoek bijvoorbeeld de Eastside Galerie, aan de Mühlenstrasse 10243, met de overblijfselen van de muur. Of breng een bezoekje aan de Potsdamer Platz waar je het Sony Center vindt, de thuisbasis van het filmfestival van Berlijn.

Een onstuimig nachtleven

's Nachts beleef je in Berlijn een spetterende tijd. Het nachtleven blijft absoluut een van de grootste troeven van deze hoofdstad. Elke nacht is het er volop feest. De "fiestas" zijn alomtegenwoordig in de clubs van Berlijn en duren de hele nacht tot in de vroege uurtjes! Tot de meest bekende en gekke disco’s behoren onder meer Berghai en Watergate.

Berlijn, een hoofdstad om te ontdekken

De meest aantrekkelijke wijken ...

De drie leukste buurten zijn ongetwijfeld Kreuzberg, Prenzlauer Berg en Friedrichshain Dat hebben ze te danken aan hun onmiskenbare unieke sfeer en typisch Berlijnse ontspanningsmogelijkheden. Wil je teruggaan in de tijd? Bezoek dan de middeleeuwse straten van Nikolai, de oudste woonwijk van Berlijn. Je doet er gegarandeerd mooie ontdekkingen. Zo beleef je een heerlijke vakantie in het historische Duitsland.

... altijd een beetje apart

Hou je van verrassingen en heb je nood aan verfrissing? Ook dan zit je goed in Berlijn. Je kunt er altijd genieten van ongewone uitstapjes. Duik bijvoorbeeld eens in de Badeshiff Berlijn: een zwembad op de rivier! Zeker de moeite waard om uit te proberen!

Of gezellig kuieren in het groen

De natuur opzoeken midden in de stad? Ook dat kan. Het grote park van de Tiergarten ademt rust en nodigt je uit om wandelroutes te ontdekken. Verder kan je een fietstochtje maken naar Tempelhof, de vroegere luchthaven, die helemaal omgetoverd werd tot groende ruimte. Nog een ander facet van Berlijn ontdek je tijdens een cruise op de Spree.

Oog in oog met geschiedenis

Wat je zeker niet mag missen, is het prachtige paleis van Sansoucci . Je kunt er heerlijk relaxen in de rijk begroeide tuinen. En daarna trek je naar het centrum van de Duitse politiek met het parlement, de Bundestag.  Daar kan je lunchen op het dakrestaurant met een fantastisch uitzicht over de stad. En tot slot trek je best nog even tijd uit om te genieten van de lokale geschiedenis rond de Gendarmenmarkt, een van de meest typische plaatsen in Berlijn. En natuurlijk moet je ook de beroemde grensovergang oversteken tussen de voormalige Amerikaanse en Sovjetzone, Checkpoint Charlie.

De onvermijdelijke foto's

Deze stad is misschien niet superbekend omwille van zijn architectuur, toch neem je best enkele mooie foto’s bij de Brandenburger Tor, het symbool van Berlijn, de Reichstag of het Slot Charlottenburg. Wil je ook de echte Berlijners ontmoeten? Dan is een bezoekje aan de World Language Party zeker de moeite waard. Je vindt het aan de achterkant van de Eastern Comfort Hostelboat en het is elke woensdag open vanaf 18 uur.  Je zal zien, het is een slimme en ludieke manier om ideeën uit te wisselen en heel wat te leren over deze mooie stad vol verrassingen.

En ook wat shoppen om te eindigen

Om te shoppen ga je natuurlijk naar de bekende Kurfürstendamm. Daar vind je letterlijk alles. Het plein is het knooppunt van waaruit verschillende winkelstraten vertrekken: de Uhlandstraße, Knesebeck en Bleibtren. Genoeg om de meest fervente shoppers een dagje zoet te houden! Voor anderen, is er de beroemde dierentuin iets verder naar het westen, waar de beren je verwachten! Of je nu gaat met het hele gezin, met je vriend of vriendin of met een hele bende, je bent helemaal klaar voor een leuk uitje op Duitse bodem waar je een cultuur in volle verandering zal ontdekken.