Decoratie maken met gerecupereerd materiaal is een echte trend geworden. Niet alleen is het budgetvriendelijk, de gerecycleerde decoratie drukt ook een echte stempel op je interieur. Oude paletten bijvoorbeeld, kunnen perfect op verschillende manieren gebruikt worden om je huis te decoreren.

Maak zelf je meubelen met paletten!

Om te beginnen kan je paletten op een eenvoudige manier gebruiken in je interieur, en je hoeft er niet eens veel aan te veranderen.

Een laag tafeltje

Voor een originele en 100% gerecycleerde lage tafel, schroef je gewoon kleine wieltjes onder de vier hoeken van de houten pallet en klaar is kees! Wil je je tafeltje wat hoger maken? Dan stapel je enkele paletten op elkaar. Nog een handige tip! De ruimte tussen de palleten kan je perfect gebruiken om bijvoorbeeld boeken op te bergen. Je kan de pallet natuurlijk ook bedekken met een glazen plaat. Zo bescherm je het hout tegen kleine ongelukjes met fruitsap of andere drankjes.

Een gezellig hoekje

De oude pallet vindt ook zijn weg naar je slaapkamer! Het is inderdaad heel trendy om er een bedbodem van te maken. Hoe je dat doet? Je legt vier paletten naast elkaar en vormt zo een rechthoek die dezelfde vorm heeft als je matras. Vervolgens leg je het matras in het midden op de paletten. Let er op dat de paletten er een twintigtal centimeters uitsteken. Gezellig effect gegarandeerd ! De oude pallet kan je ook als hoofdeinde gebruiken. Heel mooi te combineren met lichtsnoeren. Te koop op de website van 3SUISSES. Qua kleur, kan je de palleten laten zoals ze zijn Het ruwe effect krijgt je met een fijne laag vernis zodat de kleur echt tot leven komt. Je kunt ze natuurlijk ook schilderen in de kleur van je keuze!

Een metamorfose voor je houten paletten?

Als je houten paletten wil recupereren om ze te integreren in je decoratie, kan je ze gebruiken in hun originele vorm en er een tafel of een hoofdeinde van maken, maar je kan ze natuurlijk ook een tweede leven geven!

Een pallet als opbergruimte

Ben je een handige doe-het-zelver? Geef je palletten dan een nieuw leven door ze te om te vormen tot een originele boekenkast of zelfs een opbergruimte voor wijnflessen. Daarvoor moet je de palletten natuurlijk een beetje aanpassen. Laat daarvoor je fantasie de vrije loop!

Een muur van planten

Hou jij van de natuur en wil je er een zen leefstijl op nahouden? Maak met je houten paletten dan een muur van planten. Een uitstekend idee als je plaatsgebrek hebt en toch wat groen in huis wilt halen! Hoe ga je te werk? Je bevestigt de planten met hun pot rechtstreeks aan de pallet. Dat is de eenvoudigste manier. Ben je wat ambitieuzer? Dan kan je de bloemen of kruiden ook rechtstreeks in de pallet planten. Daarvoor bevestig je best een geweven doek aan de achterzijde van de pallet en vul je de ruimte vervolgens op met potgrond. LEEN BAKKER biedt online een ruime keuze aan bloemen en planten om de plantenmuur samen te stellen. Zo geef je je interieur een fris tintje.

En in de tuin?

De oude paletten zijn niet enkel bestemd voor je interieur. Je kunt ze ook buiten op talloze manieren hergebruiken. Van een heel terras met houten palletten tot een gestructureerde groententuin, je hergebruik je houten palletten helemaal zoals jij wil! Met tuinzetels gemaakt uit paletten kan je ook van je tuin een echte onstspanningsruimte maken. En wil je wat zachter zitten? Kies dan voor grote gekleurde kussens die je bijvoorbeeld vindt bij Collishop. Zo creëer je een leuk plek om heerlijk te genieten van de zomer. Denk er wel aan je hout goed te beschermen met een vernislaag om beschadiging door de regen te voorkomen. Je hebt het vast begrepen. Met oude paletten kies je voor budgetvriendelijke, ecologische en trendy decoratie. Leve de doe-het-zelver.