De vakantie zit erop, je keert goed gebruind terug naar huis. Tijd om de draad van het gewone leven weer op te nemen. Zo’n mooi gebruinde huid is niet alleen goed voor je eigen moraal, maar doet ook je vrienden en collega’s smelten van jaloezie. Dankzij onze sluwe tips kun je gerust nog enkele weken langer pronken met die stralende, donkere huid.

Zorgen voor je huid

Dat bruine kleurtje staat je natuurlijk wel erg goed, maar het is ook belangrijk goed zorg te dragen voor je huid. Doe je dat niet, dan kan de zon je huid behoorlijk wat schade toebrengen.

Hydrateren

Je huid beschermen, dat doe je in ieder geval door iedere dag goed te hydrateren met hydraterende lotions of oliën die alle nodige vitamines bevatten. Sommige lotions hebben zelfs een bruinend effect, waardoor je tegelijkertijd je huid hydrateert en nog wat bijbruint.

Peeling

Daarnaast bestaan er ook peelings die je huid mooi bruin én zacht maken. Kies dan wel voor een erg lichte peeling. Een té intensieve exfoliant tast je bruine kleur aan en dan zie je al snel weer je gewone huidskleur opduiken! Ga dus voor een peeling die speciaal gemaakt is om je zongebruinde huid te bewaren en tegelijk de dode huidcellen te verwijderen.

Gezonde voeding

Groenten en fruit

Sommige voedingsmiddelen bevatten bètacaroteen. Deze vitamine is in dit geval erg nuttig, omdat ze een invloed heeft op de huidskleur en dat bruine kleurtje van op reis versterkt. Je vindt deze vitamine onder meer in:
  • wortels
  • spinazie
  • meloenen
Ook bepaalde voedingssupplementen helpen je om nog enkele weken langer bruin te blijven. Pas op, ga niet zomaar een hele voorraad inslaan. Informeer je eerst over hun werking en hun nut.

Water en nog eens water

Zoals we al zeiden, is hydratatie een van de sleutels tot succes. Met de juiste producten houd je je huid goed gehydrateerd. Maar vergeet ook niet genoeg te drinken: elke dag minstens 1,5 liter water!

Valsspelen

Zelfbruinende crème

Wil je echt een duidelijk resultaat? Misschien moeten we dan maar wat valsspelen met zelfbruinende crèmes. We willen natuurlijk dat het resultaat naturel overkomt. Breng de crème dus correct aan op alle lichaamsdelen en let op voor het ‘worteleffect’ of het ‘zebra-effect’.

Uv-straling

Uv-sessies in een gespecialiseerde zaak zijn een laatste optie. Dat wordt natuurlijk al snel een dure aangelegenheid. Bovendien is niet elke huid bestand tegen deze methode. Je doet er goed aan eerst een kleine test te doen op een stukje ‘verborgen’ huid zoals de binnenkant van je dijen. Pas dan stort je je in het avontuur. Sommigen reageren niet zo goed op die sessies en krijgen er uitslag van!