Ken je het fenomeen ‘Brit Chic’? Deze stijl, die je vooral en exemplarisch bij Marks and Spencer terugvindt, wil niet revolutionair zijn in de strikte betekenis van het woord, maar veeleer een terugkeer naar de Engelse basis van het woord mode. De outfits waarover we het hier hebben willen met andere woorden British chique zijn, maar met een ontspannen touch zoals de foto hierboven bewijst waarop de modellen zich goed lijken te voelen in hun kleren met moderne stijl, maar die toch het beste van het Britse maatwerk respecteren. Deze stijl, die voorgesteld werd tijdens de London Fashion Week, heeft haar stempel al gedrukt op de Europese mode en is sinds kort ook verkrijgbaar in België. Hoe kan je de meest veeleisende shoppers nog gelukkiger maken! Promotie voeren voor Brit Chic via MARKS AND SPENCER, is kiezen voor een moderne stijl met bepaalde aspecten en stijlelementen die het Britse textiel over de jaren heen zo vermaard heeft gemaakt.

Wat betekent Brit Chic eigenlijk?

In enkele woorden: een klassiek-oude stijl die een moderne en ontspannen look geeft. Een samengaan van chique, maar ontspannen gedragen mode.

Voor de vrouwen: een sexy, maar natuurlijke look

De vrouwencollectie heet British Lady. Zoals de naam al aangeeft, is alles aanwezig: de elegantie van de Engelse mode, maar met een natuurlijke look op de wulpse rondingen van mevrouw, opgewaardeerd voor vrouwelijke schoonheid. Hier vind je enkele jasjes, mantels en gilets. Maar het hoofdaandeel wordt ingenomen door accessoires zoals lederen handschoenen of kasjmier sjaals. Een ensemble dat herinnert aan de chique van begin jaren 20, voor hen die de salons van de welgestelde dames frequenteerden, met een vleugje 21e -eeuws modern.

Voor de mannen: een chique, maar ontspannen look

Dit is inderdaad de indruk die de collectie kan geven. Niets negatiefs hier, integendeel: nog altijd het idool van de vrouwen waar de een na de ander voor valt, en wel door zijn groot geheim: hij gaat altijd goed gekleed. Promotie voeren voor deze collectie betekent vooral de elegante en sensuele kant van de mannen naar voren brengen op zijn British. Marks and Spencer maakt hiervan één van hun spotlights van door dit British Gentleman te noemen. Je vindt hier jasjes, blazers, lederen schoenen, maar ook een grote collectie accessoires zoals riemen en petten (we bedoelen hier wel degelijk de Engelse petten, en niet wat Amerikaanse rappers dragen …).

Heeft deze mode de Belgische markt veroverd?

Ja. En meten ook nee, Deze trend die vorige jaar in Londen werd gepresenteerd, en sinds 29 april 2014 prominent aanwezig is op de site van MARKS AND SPENCER wordt nu pas stilaan geëxporteerd naar Europa, te beginnen met Parijs. Antwerpen nam als eerste de fakkel over en sinds kort ook Brussel. Het wekt geen verbazing goed geklede mannen te zien flaneren langs de straten van deze grote steden. Hoewel nog eerder zeldzaam, heeft het team van kortingbelgië.be zich op dit fenomeen geworpen en zij vertrouwen erop dat deze trend zich zal doorzetten in ons land. Wij wensen je een aangename online shopping trip!