Sinds enige tijd nu is hij alomtegenwoordig … Je kent hem, je ziet hem en je kijkt ernaar op alle modepoppen en in alle trendy boetieks … maar hebt je hem al zelf geprobeerd?

Waarom kiezen voor een body?

Deze blikvanger uit de jaren 80 maakt zijn terugkeer tot grote vreugde van sommigen onder ons. Maar waarom zou men kiezen voor het avontuur en zichzelf ook kleden in ondergoed uit één stuk? De redenen zijn talrijk en zo evident dat men er moeilijk aan voorbij kan gaan.

Comfortabel

Het eerste argument dat wij aandragen is heel eenvoudig: het comfort! Inderdaad, wie heeft er nooit van gedroomd om in een tweede huid gewikkeld te zijn? Vooral in de winter! Sommigen dragen er liever ander ondergoed onder, anderen dragen hem op de huid, het is een persoonlijke keuze! Velen denken dat men gekneld zit in een body en dat je er niet in kan bewegen. Maar bedenk even dat je je voelt als in de tutu van een balletdanseres … heb je dan geen zin om hem te proberen? Bovendien hebben body’s, in tegenstelling tot een badpak uit één stuk, een opening tussen de benen met meestal twee of drie drukknopen. Op deze manier kan de body het comfort paren aan het praktische!

Sexy

De body is vooral een kledingstuk dat het lichaam perfectioneert. Inderdaad, de meeste body’s hebben een vorm die toelaat om het silhouet en de vormen van je lichaam op te waarderen. Bovendien werken ze vaak vormend, wat de illusie van een platte buik geeft. De meest sexy body’s zijn daarom niet altijd deze die men in de lingerieboetieks vindt, in fijne kant en erg onthullend. Inderdaad, deze zorgen voor een prachtig effect als je ze laat zien onder onze kleren. Toch zijn zij niet de enige die effect scoren! De body’s in de « T-shirt » stijl, zoals men die volop vindt bij ASOS, zijn een supervrouwelijke troef! Hierin kan men zich zonder schroom en in alle situaties vertonen!

Hoe hem te dragen?

Nu het vrouwelijke dat in jou sluimerde wakker werd en je daarvoor gaat, onthullen we je meteen alles! Enkele regels die je moet kennen, net zoals voor elke modeaccessoire. Om foutlopen te vermijden, zowel overdag als ’s nachts: volg de gids!

Zowel overdag…

De body kun je zowel voor nachtelijke uitstapes als voor activiteiten overdag dragen. Toch even opletten, want in daglicht hij ziet er helemaal anders uit! Wij stellen je voor om verstoppertje te spelen … Onze eerste suggestie is om een lingeriebody te dragen, van ETAM bijvoorbeeld, met een broek met hoge taille en een crop-top. Daarmee kan je bij elke beweging van de armen iets van je kantwerk onthullen … Voor wie liever kiest voor « casual trendy », stellen wij de basis-combo voor die altijd werkt: body + jeans + baskets. Gegarandeerd goed! De praktische kant van deze outfit is dat indien je recht van het werk naar een aperitief, een cocktail, een soiree moet, je alleen hoge hakken moet aantrekken, en klaar is kees!

… als ’s nachts

’s Nachts is alles toegelaten! Voor de durvers onder ons is de nacht het ideale moment om lichte body’s te dragen in de plaats van een T-shirt. Inderdaad, je kan bijvoorbeeld een body volledig in kantwerk dragen of met een diep decolleté en een chic jasje erover, een donkere rechte broek en hoge hakken: effect gegarandeerd! Het is ook mogelijk hem te dragen onder een dunne bloeze of een doorschijnende T-shirt. Zwart is een vaste waarde, maar voor ’s nachts kan je ook kiezen voor talrijke varianten. Bovenaan de keuzelijst staan zilveren body’s, of gouden, bezaaid met pailletten. Als je wil gaan stappen, aarzel dan niet om een body te dragen met een heel diep rugdecolleté, bijvoorbeeld gecombineerd met een jeans met hoge taille! Body’s bestaan in alle vormen, materialen en kleuren. Het is een opvallend kledingstuk, dat de vormen accentueert en de vrouwelijkheid onderlijnt. Eén ding mag je nooit vergeten om gegarandeerd effect te scoren: hem aantrekken! De bal ligt in jouw kamp!