Black Friday 2021 België

Kortingen Black Friday - Cyber Monday 2021 in België

MediaMarkt kortingscode
Orange kortingscode
H&M kortingscode
FNAC kortingscode
Sarenza kortingscode
Bongo kortingscode
Planet Parfum kortingscode
About You kortingscode
MediaMarkt kortingscode
Orange kortingscode
H&M kortingscode
FNAC kortingscode
Sarenza kortingscode
Bongo kortingscode
Planet Parfum kortingscode
About You kortingscode
Het is in de jaren 60 dat de uitdrukking ‘Black Friday’ zijn intrede deed in de Verenigde Staten. Er wordt de eerste vrijdag na Thanksgiving mee bedoeld, dat is de vierde vrijdag van november (dit jaar valt Black Friday op vrijdag 26 november 2021). Die dag zijn we getuige van een ware stormloop, zowel in winkels in de stad als online, want mensen openen de jacht op producten die tegen zéér lage prijzen worden verkocht. Deze commerciële traditie vond dus zijn oorsprong op het Amerikaanse continent, maar heeft ondertussen ook al een aantal Europese landen bereikt, waaronder ook België. Wat Cyber Monday betreft, de mini-versie van Black Friday, is de datum vastgesteld op de maandag volgend op Black Friday; dit jaar is dat dus maandag 29 november 2021.

Profiteer tot -50% korting met de online promoties van Dyson in België

Dyson
Bekijk de laatste Dyson kortingscode
Korting: 50%

Download de app van bol.com en geniet van kortingen tot -50%

Bol.com
Bekijk de laatste Bol.com kortingscode
Korting: 50%

Pak nu min. 10% korting op je bestelling bij Zalando Lounge

Zalando
Bekijk de laatste Zalando kortingscode
Korting: 10%

Vroegboekvoordeel: Tot -36% korting met Center Parcs

Center Parcs
Bekijk de laatste Center Parcs kortingscode
Korting: 36%

Profiteer tot -50% korting met de acties van Ici Paris XL

ICI PARIS XL
Bekijk de laatste ICI PARIS XL kortingscode
Korting: 50%

Profiteer tot -60% korting met de promoties van Amazon online

Amazon
Bekijk de laatste Amazon kortingscode
Korting: 60%

Zalando Lounge outlets -75% ! (Converse, Adidas, Desigual...)

Zalando Lounge
Korting: 75%

Cadeaus en promoties tot -65% korting bij Yves Rocher

Yves Rocher
Bekijk de laatste Yves Rocher kortingscode
Korting: 65%

Speciale aanbiedingen tot 50% korting op de Hema-website

HEMA
Bekijk de laatste HEMA kortingscode
Korting: 50%

Krijg tot -50% korting op categorie hardware, foto, geluid, tv...

FNAC
Bekijk de laatste FNAC kortingscode
Korting: 50%

Zonder kortingscode: -10% korting op je aankopen tijdens de Fnac ledendagen

FNAC
Voorwaarden
Bekijk de laatste FNAC kortingscode
Korting: 10%

Bespaar tot -50% met de exclusieve online kortingen van Krëfel

Krëfel
Bekijk de laatste Krëfel kortingscode
Korting: 50%

Tot -€250 korting op je reservering bij Center Parcs

Center Parcs
Bekijk de laatste Center Parcs kortingscode
Korting: €250

Nu tot -50% korting in de Outlet van Conrad

Conrad
Bekijk de laatste Conrad kortingscode
Korting: 50%

Veiling op het oog? Plaats het hoogste bod en win, zonder kortingscode

Vakantieveilingen
Korting: Vanaf €1

Op meer dan 1400 artikelen ontvang je tot -50% korting bij Bol.com

Bol.com
Bekijk de laatste Bol.com kortingscode
Korting: 50%

Uitverkoop tot -70% korting op ASOS

ASOS
Bekijk de laatste ASOS kortingscode
Korting: 70%

Fulltime solden: kortingen tot -40%

home24
Bekijk de laatste home24 kortingscode
Korting: 40%

Uitverkoop Nike: online aanbiedingen met 50% korting

Nike
Bekijk de laatste Nike kortingscode
Korting: 50%
Welke promoties vind je in België?
Antwoord arrow-down
Echt van alles: elektronica en computerartikelen, bijvoorbeeld bij MediaMarkt of Krëfel, mode-items, bijvoorbeeld bij About You of Zalando Lounge, maar ook reizen, zoals bij TUI of Sunweb bijvoorbeeld.
Wanneer kan ik profiteren van Black Friday-aanbiedingen?
Antwoord arrow-down
Black Friday vindt elke laatste vrijdag van november plaats, dit jaar is dat vrijdag 26 november 2021. Het is de ideale dag om 1 maand vóór de feestdagen koopjes te doen.
Black Friday, Cyber Monday, Black Week ... Wat is het verschil?
Antwoord arrow-down
Black Friday is een werkdag waarop je online grote kortingen kunt krijgen. Cyber Monday, de maandag daarop, is het zusje van Black Friday. Black Week is een uitbreiding van de promoties tot de hele week vóór Black Friday.
Is Black Friday echt interessant voor mijn portemonnee?
Antwoord arrow-down
We merken dat de Belgische winkels het spel elk jaar wat extravaganter gaan spelen. Zonder in de waanzin van de Amerikaanse Black Friday te vervallen, worden de kortingen steeds interessanter. Als je al van plan was om bepaalde aankopen te doen, dan geeft Black Friday je een extra steuntje in de rug.
Wie biedt de beste deals in België ?
Antwoord arrow-down
About You, Planet Parfum, Bongo, of Sarenza, vind hier interessante aanbiedingen online. Bespaar dankzij de lopende online promoties.
Black Friday : Wat zijn de laatste online promoties ?
Antwoord arrow-down
violet-background pink-background

2021-editie van Black Friday in België: wat kun je verwachten?

Black Friday 2021 in België: nog steeds razend populair

Of je het nieuws nu op de voet volgt of het alleen maar een beetje van ver in de gaten houdt, binnenkort zul je overal Black Friday-advertenties zien verschijnen. De advertenties schuifelen eerst schuchter wat naar voren op je favoriete websites, maar zullen al gauw het roer helemaal overnemen op sociale media, televisie en zelfs radio, naarmate D-Day nadert. Onmogelijk om dan de 2021-editie van Black Friday in België te missen. Je vraagt zich misschien af waarom dit commerciële evenement van Amerikaanse oorsprong nog steeds zoveel enthousiasme opwekt? Hieronder sommen we een aantal redenen op voor deze populariteit. Je hebt het wellicht al opgemerkt wanneer je aan het shoppen was voor je kerstinkopen, zonder het hardop te durven zeggen: vanaf de eerste week van december stijgen de prijzen. Hoewel dit soms onopgemerkt blijft bij sommige kleine, onbeduidende items, merken ouders op dat de prijzen van bijvoorbeeld gezelschapsspellen en speelgoed voor hun oogappels toch wat omhoog gaan. We kunnen deze tijdelijke toename ook zien op elektronische apparaten, huishoudapparaten en smarttoestellen. Waarom kennen deze artikelen een dergelijke toename in prijs? Deze producten behoren tot de meest gekochte artikelen voor eindejaar in België. En een aantal winkels, zowel fysieke als online winkels, aarzelen niet om hier en daar een paar euro toe te voegen aan de prijsetiketten. Dat is hoe Black Friday 2021 verlossing brengt: een paar weken vóór Kerstmis heb je een prachtige kans om geld te besparen. Huishoudens met een krap budget kunnen een van hun huishoudelijke apparaten vernieuwen, in computerapparatuur investeren of kinderspeelgoed kopen tegen een lagere prijs. Dankzij Black Friday kun je het einde van het jaar ook met meer sereniteit tegemoet treden en de drukte van het decemberwinkelen vermijden. Online promoties, duizenden artikelen binnen handbereik met slechts een paar klikken en minder stress tijdens het winkelen: dat is wat Black Friday in België je kan brengen in november 2021!

Internetwinkelen in 2021: Black Friday in België heeft nog een mooie toekomst in het verschiet

Terwijl sommigen van ons Black Friday definiëren als een symptoom van de massaconsumptie, gekenmerkt door dwangmatig winkelgedrag, is e-commerce in 2021 relevanter dan ooit. Allereerst is er het enorme voordeel van de prijs. Wie wil er nou niet minder uitgeven en de laagste prijzen vinden? Het internet wordt grondig afgespeurd naar de beste promoties. Winkelen op internet garandeert echter niet altijd dat je de laagste prijs betaalt. Maar het enorme aantal webshops en de talrijke online aanbiedingen vergroten echter wel onze kansen om goede deals te vinden, zonder dat we de deur uit hoeven. De consumptiepatronen zijn ook veranderd in 2021. Ook al is een dagje shoppen in de winkelstraten in België nog steeds populair, biedt online winkelen toch een aantal onmiskenbare voordelen. Internetshoppers besparen tijd, soms ook geld en ontvangen hun pakket direct thuis. Iets bestellen aan de andere kant van de wereld is meer dan gebruikelijk geworden: Black Friday blijft in 2021 nieuwe horizonten toegankelijk maken. Bovendien passen webwinkels, groot en klein, perfect bij de tijd waarin we leven. Winkeliers die ook online actief zijn, raken sneller bekend bij het grote publiek en zullen hun omzet zien stijgen dankzij acties als Black Friday. Maar ook als klant haal je voordeel uit dit soort initiatieven. Je stimuleert immers de groei en ontwikkeling van de plaatselijke economie en draagt je steentje bij aan een eerlijkere consumptie in deze 2021-editie van Black Friday in België!

Een onduidelijke oorsprong van Black Friday en Cyber Monday

De oorsprong van dit fenomeen is inderdaad moeilijk te achterhalen. De uitleg die het vaakst gegeven wordt, verwijst naar de kleuren die door handelaren werden gebruikt in hun boekhouding. In een tijd dat dit nog met de hand gebeurde, schreven handelaren de tekorten in het rood en de overschotten in het zwart neer. ‘Black Friday’ zou een van de weinige momenten in het jaar zijn geweest waarop de rekeningen plots allemaal positief waren, en dus helemaal in het zwart. Vandaar de naam Black Friday. Anderen zeggen dan weer dat de dag zijn naam te danken heeft aan de enorme drukte in de winkels, waardoor er ellenlange files ontstaan. Onoplosbare verkeersproblemen zouden de politie ertoe gebracht hebben om deze dag, waarop mensen massaal gaan shoppen, ‘Black Friday’ te dopen.

Een bijzondere dag

Black Friday- en Cyber Monday-promoties duren slechts één dag. De datum is in feite ideaal. Eén maand vóór Kerstmis kunnen mensen alvast beginnen aan hun eindejaarsaankopen – online of in de winkel. Er worden vaak uitzonderlijke promoties toegepast op een groot aantal artikelen. De kortingen kunnen oplopen tot wel 80%! Op die dag worden de winkels letterlijk overrompeld. Goedkopere producten zijn namelijk beperkt in aantal, en wie het eerst komt, het eerst maalt. Om deze immense klantenstroom beter te kunnen opvangen openen sommige winkels hun deuren reeds bij zonsopgang of zelfs al de avond vóór D-Day.
black friday fnac nl

Black Friday en Cyber Monday in België

Het heeft een tijd geduurd voordat het concept de Atlantische Oceaan had overgestoken. Een paar Europese landen hebben de trend uiteindelijk overgenomen. Frankrijk bijvoorbeeld, heeft in 2017 een nationale versie gelanceerd. België daarentegen had de Noord-Amerikaanse trend in 2016 al geadopteerd. Deze kortingdag heeft het land stap voor stap veroverd; Black Friday werd in België alsmaar populairder geworden, zodat verschillende bekende modewinkels, warenhuizen en merken zich aangespoord voelden om elke vierde vrijdag van november promoties te lanceren.

Een levendige commerciële promotie

Dit jaar hebben de deelnemende merken besloten om de verkooppromotie naar een hoger niveau te tillen en voor het eerst echt een commerciële actie te voeren, geïnspireerd door de Amerikaanse Black Friday, maar aangepast voor België. Deze versie van 2021 omvat enkele wijzigingen ten opzichte van de oorspronkelijke formule. Black Friday, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Belgian Friday’, duurt niet langer slechts één dag, maar een heel weekend. Daarnaast wordt vaarwel gezegd aan de koude novembermaand om een lenteversie van de Amerikaanse Black Friday te worden.

Honderden Belgische verkopers

Voor deze Belgische editie, is een weekend in de maand mei gekozen, meer bepaald het Pinksterweekend. Kleding-, schoenen- en decowinkels, en tal van webwinkels bieden hun klanten speciale aanbiedingen op een ruime selectie van producten. Online aankopen maken al jarenlang een aanzienlijk deel van de verkoop uit. Ook ter gelegenheid van deze Belgian Friday zullen de betrokken merken enkel hun promoties aanbieden in hun e-stores. Later moet dit echter worden uitgebreid tot fysieke winkels, om mensen te bereiken die minder vertrouwd zijn met online shoppen. Deze Belgian Friday maakt deel uit van een commerciële strategie die gericht is op het rationaliseren van de solden- en promotiepraktijken. Door de solden te laten doorgaan in een paar duidelijk afgebakende periodes, in plaats van het hele jaar lang, wordt de impact op de klanten vergroot.

Waar kun je in België profiteren van Black Friday-deals?

black friday mediamarkt nl
Black Friday is een Amerikaanse traditie die in de jaren vijftig van de vorige eeuw is ontstaan. Op de eerste vrijdag na Thanksgiving, die ook wel ‘Black Friday’ of ‘Crazy Friday’ genoemd wordt, verkopen Noord-Amerikaanse retailers een hele dag lang hun artikelen tegen knalprijzen – zo genieten consumenten voor hun eerste kerstaankopen van leuke kortingen. Maar Black Friday deed pas in 2010 zijn intrede in Europa: eerst was het een puur internetfenomeen, maar beetje bij beetje begonnen winkels dit wereldwijde evenement in te zetten om ook meer klanten naar hun fysieke winkels te lokken. Om het maximale uit deze dag in België te halen, vind je hier al onze tips en tricks – of je nu liever online shopt of in de winkel. Nog meer geweldige aanbiedingen? Mis dan zeker onze tips voor Cyber Maandag niet! Waar je ook woont in België, profiteer van Black Friday en uitzonderlijke aanbiedingen op talloze producten en diensten. In Brussel, Antwerpen, Gent, Luik, Brugge of elders? Zorg ervoor dat je van de partij bent op deze unieke dag!

Brussel

Ontdek in het hart van de hoofdstad de beste plekjes voor een geslaagde Black Friday. Brussel telt vele winkelstraten, waaronder een aantal waar je werkelijk alles vindt. Ten eerste is er de Nieuwstraat, de drukste straat van de stad, waar het winkelcentrum City 2 gevestigd is. Heb je nog niet alles gevonden wat je wilde? Ga dan zeker nog naar City 2 ook. Ook de Elsensesteenweg is een bezoekje meer dan waard; hier wachten een heleboel mode- en decoratiewinkels op jou tijdens deze speciale koopjesdag. Wie van luxemerken houdt, kan lekker kuieren langs de luxeboetiekjes op de Gulden-Vlieslaan en de Louizalaan en mag ook een bezoekje aan de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen niet overslaan. De galerijen zijn een architecturaal wonder en staan sinds 2008 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Neem ook zeker de moeite om langs de Antoine Dansaertstraat te gaan, de favoriete straat van vele Belgische designers en het kloppend hart van de bruisende Dansaertwijk.

Antwerpen

Antwerpen, een havenstad bij de grens met Nederland, is de dichtstbevolkte stad van België. Wat zijn de beste plaatsen in Antwerpen om alles uit Black Friday te halen dat erin zit? Dat laten we je hier weten. Eerst en vooral is er de Meir, waar je alle bekende merken voor alle budgetten bij elkaar hebt zitten. Struin ook eens rond in de modebuurt, met de Nationalestraat, de Kammenstraat, de Lombardenvest en de Steenhouwersvest, waar - tot grote vreugde van alle shopaholics – alle designers dicht bij elkaar een boetiek hebben. Het historische stadscentrum is ook een must-see, met zijn vele winkels waar je geweldige aanbiedingen kunt vinden en de brocantewinkeltjes in de atypische steegjes laten je op een andere manier winkelen. Bovendien vind je in het historische centrum het Grand Bazar Shopping Center, een winkelcentrum met ongeveer 50 winkels waar Black Friday zeker zal knallen.

Luik

Wat winkelen betreft, moet Luik zeker niet onderdoen! Er heerst een meer gemoedelijke en ontspannen sfeer, ideaal voor jouw koopjesjacht op Black Friday. Om te beginnen kun je naar de Rue Puits-en-Sock gaan, een erg karaktervolle straat in de stadswijk Outremeuse, of de brug oversteken om naar de wijk Grand Leopold te gaan voor mode, design en vintage shopping. Mis ook Le Carré niet, de place to be voor wie deze Black Friday artikelen van luxemodemerken op de kop wil tikken.

Tips voor Black Friday

Voor een succesvolle Black Friday maak je best op voorhand een planning. Bepaal een gepast budget dat je niet wil overschrijden en probeer al zoveel mogelijk te weten te komen over de aanbiedingen om je aankopen zoveel mogelijk te plannen.

Bereid je voor op Black Friday

Op Black Friday zal je zeker geld besparen, maar wees voorzichtig! Het is toch wel geraden je maximumbudget te bepalen voor deze superinteressante koopjesdag. Gekke Vrijdag, daar ben je best zo goed mogelijk op voorbereid. Waarom zet je de maand ervoor niet wat geld opzij om jezelf op Black Friday eens lekker te verwennen? Bovendien kun je aan het begin van de week al te weten komen welke Black Friday-aanbiedingen je favoriete winkels zullen lanceren, om je uitgaven beter te kunnen plannen.

Shop doelgericht

Ga op Black Friday niet kopen om te kopen. De ongelofelijke kortingen die je in de winkels ziet, kunnen je ertoe aanzetten om vanalles te kopen dat je in feite niet nodig hebt. Je zult gerichte aankopen moeten doen om je budget niet te overschrijden, of je nu voor een nieuwe garderobe shopt of de nieuwste apparatuur of elektronica. Winkelen kan ook met mate!

Black Friday online

black friday zalando nl
De topdeals van Black Friday thuis vanuit je luie zetel scoren? Waarom niet? Het is niet alleen in de winkels dat merken hun producten verkopen op Gekke Vrijdag. Ook op het net kun je sensationele deals vinden zonder dat je ergens heen hoeft te gaan. Zoals iedereen weet, lopen de straten op Black Friday bomvol en kan het stressvol zijn om naar de winkels in de stad te gaan. Wil je een ontspannen Black Friday? Open je laptop, blader en verbaas je over de unieke aanbiedingen tegen onklopbare prijzen. Maar dat is nog niet alles, zoek naar geweldige promotiecodes om te gebruiken in online winkels.

Cyber Monday in België

En voor wie ook na Black Friday nog koopjes wil doen, is er Cyber Monday! Een dag van uitzonderlijke online promoties op de maandag na Black Friday, en alleen online! Als je op vrijdag niet gevonden hebt wat je zocht, raak dan niet in paniek: er zullen de komende maandag ongelofelijke aanbiedingen online staan. Het voordeel van Cyber Monday is dat je kunt ontsnappen aan de drukte van de grote warenhuizen en rustig online kunt winkelen. Maar pas op! Je zult snel moeten zijn als je geen leuke deals wilt mislopen.

Welke promoties zijn er te vinden tijdens Black Friday in België?

Elke reden om te profiteren van Black Friday is een gegronde reden. Sommige Belgische consumenten maken van de gelegenheid gebruik om al een deel van de kerstinkopen te doen, terwijl anderen Black Friday gewoon zien als een kans om koopjes op de kop te tikken. Of je nu online of in de winkel shopt, hoe eerder je begint met je voorbereiding op de dag van Black Friday, des te meer kans je hebt om geld te sparen, terwijl je je toch richt op kwaliteitsaankopen.

Wat te kopen op Black Friday in België?

Traditioneel is Black Friday het ideale moment om hightech-apparatuur te kopen. Als je smartphone het einde van zijn levensduur bereikt heeft, kun je hem op Black Friday voordelig vervangen. Ook computerhardware zal ongetwijfeld in de aanbieding zijn. Dit is met name enorm interessant voor studenten die, nu het nieuwe academiejaar al een aantal weken bezig is, een goed zicht hebben op wat ze werkelijk nodig hebben aan hightech-apparatuur. Maar Black Friday beperkt zich niet langer tot alleen maar hightech-producten. Ook goed om weten voor de koopjesjagers onder ons, is dat ‘Belgian Friday’ het ideale moment is om te beginnen met winkelen voor de eindejaarsfeesten: Amazon, Maxi Toys, Media Markt ... alle grote winkels doen mee en hebben er alle belang bij om jou uitzonderlijke promoties en kortingen aan te bieden. Zo kun je dus al je pakjes voor onder de kerstboom aanschaffen, zonder je bankrekening te plunderen. Verwen je kinderen met interactief of net lekker ouderwets speelgoed en spelletjes. Verwen vrienden en familie met betaalbare, maar kwalitatief hoogstaande geschenken. Vandaag de dag bestrijkt Black Friday veel meer dan alleen maar multimediaproducten, want ondertussen doet zowat de hele non-foodsector mee. Onderhandel je vakantie tegen het beste tarief op Black Friday. Of maak van de gelegenheid gebruik om jezelf van kop tot teen in het nieuw te steken. Of maak je stripverzameling compleet en schaf nieuwe exemplaren aan tegen voordelige prijzen. Oorspronkelijk vond Black Friday uitsluitend online plaats, maar tegenwoordig zijn er ook tal van Black Friday-aanbiedingen in fysieke winkels en winkelcentra. Ga dus niet alleen op het web rondneuzen, maar ren naar de winkel om te zien wat er te koop is. Soms heb je een beter overzicht als je de artikelen die je leuk vindt kunt aanraken en met elkaar vergelijken.

Onze tips om het beste te halen uit Black Friday in België

Bepaal van tevoren wat je wilt kopen

We weten dit allemaal, maar het kan geen kwaad om toch nog eens te benadrukken dat een koopjesjacht zonder strijdplan het risico inhoudt dat je onnodig geld uitgeeft. En zo heb je eigenlijk niet echt iets bespaard. Neem de tijd om een lijstje te maken: wat zoek je? Wat heb je nodig? Zo kun je bewuste keuzes maken en streven naar kwaliteit door impulsaankopen te vermijden: ze zijn echt slecht voor je portemonnee ... Je zult niet alleen zuiniger omspringen met je budget, maar ook je schuldgevoelens onder controle houden.

Doe wat scouting

Om je niet zomaar zonder plan van aanpak op de overvloed aan aanbiedingen van Black Friday te storten, zul je wat voorbereidingswerk moeten uitvoeren. Kijk hoeveel de producten die je wilt kopen kosten vóór de promotieperiode. Dit is de enige manier om erachter te komen of een korting echt interessant is, of dat het gewoon een commerciële zet is van een bedrijf om mensen meer te doen uitgeven. Niet alle zogenaamde promoties zijn ook echt promoties ... Het is daarom essentieel om de referentieprijs buiten de Black Friday-periode te kennen. De eenvoudigste manier om te vergelijken is door te surfen op het web: ga van de ene naar de andere webshop en noteer de prijzen die je er vindt. Je kunt ook naar een fysieke winkel gaan, soms kun je aangenaam verrast zijn: het is niet altijd op het internet dat je de laagste prijzen vindt. Vergelijk de verschillende promotionele aanbiedingen Op Black Friday biedt een groot aantal online retailers en winkels uitzonderlijke aanbiedingen voor vergelijkbare producten. Om de beste deals te scoren en er zeker van te zijn dat je de laagst mogelijke prijs betaalt, moet je de promoties van de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Het is gemakkelijk om bijvoorbeeld de verzendkosten over het hoofd te zien; let daar dus op. Het kan zijn dat je uiteindelijk meer betaalt dan je had verwacht. En vergeet niet dat als je niet impulsief te werk gaat en je tijd neemt, je betere deals zult scoren. Cyber Monday in België: een dag lang te gekke online deals Black Friday, Cyber Monday, Cyber Week, Black Week … Je hebt deze termen hoogst waarschijnlijk al eerder gehoord, maar weet je ook waar ze precies naar verwijzen? Deze commerciële acties zijn een trend die uit de Verenigde Staten is overgewaaid naar Europa en andere continenten. Het doel is om webshops in staat te stellen hun voorraden te verkopen en hun omzet enkele weken vóór de feestdagen te verhogen door … hun prijzen te verlagen. Tijdens deze speciale dagen kunnen klanten die op zoek zijn naar koopjes en kerstcadeaus geld besparen op een heleboel dingen. Hoewel de aanbiedingen vooral online super aantrekkelijk zijn, gaan gewone winkels ook steeds vaker mee met de trend. Dit geldt echter niet voor Cyber Monday, een eendaags evenement dat uitsluitend online plaatsvindt. Ook Cyber Monday kent zijn oorsprong aan de andere kant van de Atlantische Oceaan. Deze speciale maandag staat helemaal in het teken van internetshoppen en wordt steeds populairder in België. Zozeer zelfs dat de consument de datum elk jaar in zijn agenda noteert, om deze niet te missen. Wil jij graag alles te weten komen over hoe Cyber Monday in België verloopt? We vertellen het je hieronder! Cyber Monday is een relatief recente commerciële actie die in Amerika is ontstaan. Het event vindt plaats op de maandag na Black Friday, die de dag na Thanksgiving wordt gehouden. Kun je even niet meer volgen? Laten we even teruggaan naar het begin! Bereid je eindejaarsaankopen voor Het begint allemaal met Thanksgiving, een feestdag die elk jaar op de laatste donderdag van november plaatsvindt. Amerikanen brengen deze nationale feestdag traditioneel door met de familie, en de dag staat in het teken van dank aan de stichters van de Verenigde Staten. Black Friday is de dag na Thanksgiving Day. Het is de dag van het jaar waarop er de meeste koopjes voor het rapen liggen in het land. Dit evenement markeert officieel het begin van de periode waarin Amerikaanse gezinnen hun kerstinkopen doen. De grootste winkels en winkelcentra van het land nemen er aan deel. Tegenwoordig is Black Friday een belangrijk e-commerce-event over de hele wereld, en dus ook in België. Wil jij ook goede deals scoren online, maar vind je Black Friday te druk en te stressvol? Wachten op Cyber Monday is ook een prima strategie!

Profiteer van Cyber Monday om de beste prijzen te krijgen

Het is algemeen geweten dat je soms méér geld kunt besparen als je wacht tot het laatste moment. Op Black Friday zijn miljoenen mensen tegelijkertijd aan het shoppen op het internet. De servers raken dan soms overbelast, waardoor pagina’s meer tijd nodig hebben om te laden. Je weet al gauw niet meer waar je het hebt en zet uiteindelijk gefrustreerd je computer uit … Waarom wacht je niet nog twee dagen extra tot Cyber Monday in België om een dag lang lekker online te shoppen? We onthullen hieronder een paar goede redenen om te wachten tot maandag voor je online aankopen. Hoewel het zeker niet onwaar is dat je voor sommige aanbiedingen snel moet reageren als je niet wil dat iemand anders je voor is, zijn er ook op Cyber Monday nog voldoende mooie deals te vinden. Grote online verkoopplatformen zorgen voor grote voorraden om hun klanten blij te maken. Neem de tijd om tijdens Cyber Week, ook wel ‘Black Week’ genoemd, die items op te sporen waarin je echt interesse hebt. Black Week begint de maandag van de week waar ook Black Friday in valt, en loopt tot en met de volgende maandag, Cyber Monday. Veel webwinkels wachten niet langer tot de vrijdag van Black Week om voordelige promoties te lanceren. Daardoor zijn populaire artikelen soms op Black Friday zelf al verkocht. Voor zaken als kleding, speelgoed en decoratieartikelen echter, kun je vaak wat extra korting binnenharken als je geduldig wacht tot Cyber Monday.

Vermijd de drukte van Black Friday

Ben jij iemand die graag rustig van winkel tot winkel kuiert, zonder stress? Zet dan het weekend van Black Friday uit je hoofd en profiteer van Cyber Monday voor je online aankopen. Neem je graag even de tijd om cadeautjes uit te kiezen voor je vrienden en familie? Terwijl commerciële evenementen zoals Black Friday en Cyber Monday duidelijk marketingstrategieën zijn om de online verkoop van webshops te stimuleren, zijn ze ook een mooie kans voor de consument om veel geld te besparen. Door de tijd te nemen om producten te vergelijken, de beschrijvingen en klantbeoordelingen te lezen, weet je zeker dat je de juiste keuze maakt. Zeg dwangmatig winkelgedrag gedag! Houd de aanbiedingen tijdens Cyber Week in het oog en bevestig je aankopen op maandag, zonder stress of druk. Nog een laatste voordeel? De websites zullen minder verzadigd zijn dan tijdens Black Friday en het daaropvolgende weekend. Op maandag gaan mensen meestal weer aan het werk, dus als je de tijd hebt om op maandag van webshop naar webshop te surfen, heb je veel minder concurrenten die ook al die geweldige Cyber Maandag-koopjes in de wacht willen slepen.

Shopping op Cyber Monday: wat kan ik allemaal kopen?

We hoeven de voordelen van online winkelen niet meer te benadrukken. Twijfel je toch nog steeds? Online shoppen mag dan onverenigbaar zijn met windowshoppen in de stad en het unieke, gezellige aspect daarvan, het is toch wel verleidelijk om je nieuwe lievelingsartikelen direct vanuit je comfortabele sofa te kiezen. Ten eerste zul je er minder kostbare tijd aan kwijt zijn. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een parkeerplaats en jezelf een weg te banen doorheen de hordes klanten die, net als jij, besloten hebben om een dagje te gaan winkelen. Vraag je je af wat je zoals kunt kopen op Cyber Monday? We geven je hieronder een paar ideeën!

Stressloos kerstinkopen doen

In december door de feestelijk verlichte straten slenteren en de prachtig versierde etalages bewonderen, omringd door de heerlijke aroma’s van kaneel en glühwein: we gunnen het je van harte, het heeft een bijzondere charme. Maar we kennen allemaal wel die intense stresspiek wanneer we op het laatste moment beseffen dat we oma’s cadeautje vergeten zijn, of wanneer we merken dat het speelgoed dat je oogappel op zijn lijstje heeft staan, niet meer op voorraad is in de winkel. Wil jij vrij zijn van de stress die de verplichte kerstcadeaus met zich kunnen meebrengen? Ga online op Cyber Monday! Wees de menigte voor en kies je cadeautjes voor onder de boom een paar weken op voorhand uit. Wat zijn de voordelen van online winkelen voor kerstcadeaus? Als je weinig ideeën hebt, dan zal het internet, met duizenden en duizenden artikelen in promotie, een schat van inspiratie zijn voor jou. Er zit vast wel iets tussen voor elk familielid. Het voordeel is dat je niet door de eindeloze gangen van speelgoedwinkels hoeft te dwalen om alle dingen op de ellenlange kerstlijstjes van je peuters te vinden. Je vindt een enorm aanbod van speelgoed en honderden spelletjes en speelgoed op het internet tegen onklopbare prijzen. Stel je dat gelukzalige moment eens voor wanneer je je kerstcadeaus direct thuis ontvangt, soms zelfs mooi feestelijk ingepakt, en beseft dat je de winkeldrukte van december succesvol hebt weten te ontwijken? Puur geluk!

De beste deals scoren op Cyber Monday

Het is soms niet gemakkelijk om online je weg te vinden wanneer al je favoriete webwinkels bezig zijn hun stortvloed aan promotieartikelen te ontsluieren. Soms is moeilijk om uit te vinden wat wel en wat niet de moeite waard is op Cyber Monday. Net als tijdens Cyber Week kun je ook op Cyber Monday weer geweldige promoties vinden op het gebied van elektronica en andere apparaten. Het is niet ongewoon dat sommige webstores nog steeds tot 50% korting bieden om hun tot nu toe onverkochte artikelen aan de man te brengen. Dit kan heel voordelig uitvallen voor je, als je op zoek bent naar een bepaald toestel, maar niet per se naar een exact model. Aan de andere kant kunnen artikelen van populaire merken soms razendsnel verkocht worden op Black Friday. Daarom raden wij je altijd aan om je favoriete artikelen op voorhand uit te zoeken en de aanbiedingen op de voet te volgen. Wat voor elektronische apparaten en hightechproducten kun je tijdens Cyber Monday in België zoal tegen verlaagde prijzen kopen? Bekijk de recentste aanbiedingen voor smartphones, computers, tablets en accessoires. Op consoles, videogames en gamingaccessoires kun je ook mooie kortingen krijgen op Cyber Monday. Ze kunnen ook geweldige kerstcadeaus zijn voor je favoriete geeks. Wil je liever je huis uitrusten en inrichten? Je zult ook grote besparingen kunnen maken op huishoudelijke elektronica en apparaten als televisies, koelkasten, stofzuigers en zelfs meubels!

Koop online en geniet van dezelfde voordelen als in de winkel

Ben je bezorgd dat je online niet evenveel informatie en advies zult kunnen vinden als in de winkel – vooral dan voor grote en dure aankopen? Dat is nergens voor nodig, want de meeste Belgische webwinkels die deelnemen aan Cyber Monday hebben een uitstekende klantenservice en luisteren naar de klant. Twijfel je tussen twee modellen? Neem de tijd om de beoordelingen van andere klanten te lezen, alsook de blogberichten die je vaak vindt op de websites van online winkels. Ook productvergelijkingen kunnen je helpen de juiste keuze te maken voor jouw behoeften en voorkeuren. Als je nog steeds twijfelt, bieden sommige websites gepersonaliseerd advies bij je aankopen, voor een ervaring die net zo bevredigend is als in de winkel. Online winkelen heeft een ware revolutie teweeggebracht in onze consumptiepatronen. Je kunt nu werkelijk alles kopen op het internet, van de kleinste gadgets tot de grootste huishoudelijke apparaten. Om de winkelervaring van hun klanten zo overzichtelijk mogelijk te maken, gidsen de websites hun klanten stap voor stap door de verschillende stadia van hun sessie, net als wanneer ze naar de winkel gaan.

Cyber Monday in België: wie doet mee?

Zoals je al begrepen had, is Cyber Monday exclusief online. Het doel van Cyber Monday is om eventuele resterende voorraden na Black Friday te verkopen. Sommige winkels hebben voor de gelegenheid indrukwekkende hoeveelheden artikelen verzameld, die ze niet allemaal hebben weten te verkopen. Dus je kunt er gerust op zijn dat je ook na Black Friday nog leuke dingen zult kunnen kopen tegen knalprijzen.

De bekendste webshops

Het is dan ook niet verwonderlijk dat de grote online verkoopplatforms zoals Amazon, Cdiscount, FNAC of AliExpress vaak de interessantste promoties hebben. Bovendien kun je op dat soort sites tussen duizenden artikelen bladeren. Het grootste pluspunt van deze internetgiganten? Je kunt al je aankopen op dezelfde plek doen, wat een aanzienlijke tijdsbesparing is. Had je nooit gedacht dat je op een en dezelfde plaats een boek, een kledingstuk, een haardroger en een mandje voor je hond kon kopen? Nu, dat kan dus wel -dankzij deze reuzen van de e-commerce. Meer aanbod betekent vaak meer promoties. De voorraden van deze webshops zijn meestal enorm, en de prijzen daardoor des te competitiever. Mis de flashverkopen op Cyber Monday niet. Deze speciale verkopen worden georganiseerd op alle soorten producten, van de meest elementaire tot de meest gesofisticeerde.

Gespecialiseerde webshops

Koop je liever lokaal voor Cyber Monday in België? Ook Belgische winkels zullen deelnemen aan de wereldwijde acties. Wat zoek je precies? Kijk voor huishoudelijke apparaten en elektronica bijvoorbeeld naar de promoties bij Krëfel. Ben je op zoek naar cadeau-ideeën voor familie en vrienden? Koop parfums en luxe beautyproducten van topmerken in de aanbieding bij Ici Paris XL. Een heleboel online winkels zullen van de partij zijn op Cyber Monday, misschien zelfs wel al je favoriete merken! Om er zeker van te zijn dat je geen koopjes misloopt op Cyber Monday, houd je best je favoriete websites goed in het oog.

Enkele goede tips voor een geslaagde Cyber Monday

Voordat we je je passie voor het winkelen laten uitleven, willen we je nog een paar tips geven waarmee jij Cyber Monday dit jaar tot een persoonlijk succes zult maken. Het geheim om dat waar jij van droomt tegen een gekke prijs te kopen? Anticiperen! Als je iets specifieks nodig hebt, raden wij je altijd aan om op voorhand wat speurwerk uit te voeren.

Weten wat je wilt om gericht te kunnen zoeken

Op het internet vind je alles. Sommige merken onderscheiden zich zowel door de kwaliteit van hun producten als door hun prestaties. Het is belangrijk dat je zo precies mogelijk weet wat je nodig hebt. Om dit voor jezelf duidelijk te maken, moet je een aantal vragen beantwoorden. Wat is je budget? Waarvoor wil je het precies gebruiken? Zijn er nog specifieke criteria die voor jou belangrijk zijn (merk, model, kleur ...)? Hoe nauwkeuriger je omschrijving is, hoe gemakkelijker het voor je zal zijn om het juiste model te vinden en vervolgens te zien of er promoties zijn voor Cyber Monday in België. Om het meeste uit je online winkelervaring te halen, raden wij je aan om ruim de tijd te nemen. Online shoppen is super handig, en je hoeft je niet vol overgave op het eerste product te storten dat op je pad komt. De beste aanbiedingen zijn niet altijd de eerste die je tegenkomt. Soms zitten ze verscholen in andere categorieën, bijvoorbeeld de Outlet-secties op sommige websites. Maak een eerste selectie van je favoriete artikelen en kom later met een duidelijk plan terug om te zien of de prijzen echt interessant zijn in vergelijking met de prijzen in de winkel.

Vergelijk online aanbiedingen om het juiste product te vinden

Neem de tijd om de aanbiedingen op de verschillende websites te vergelijken, deze kunnen per winkel sterk verschillen. Kijk ook uit naar de flitsverkopen: die kunnen je 50% van de oorspronkelijke prijs laten besparen. Als je tot slot een fervente online koopjesjager bent, steeds op zoek naar de beste aanbiedingen op het internet, kun je onderaan de webpagina’s je e-mailadres opgeven om nieuwsbrieven te ontvangen. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwigheden van je favoriete merk, kun je ook exclusieve kortingen en promotiecodes ontvangen voor je volgende bestelling. Zoals je ziet biedt online shoppen vele voordelen. Vergeet niet dat er tijdens Black Week miljoenen mensen op het internet aan het rondsnuffelen zijn naar de beste promoties. Als je, ondanks een grondige zoektocht, toch niet de artikelen vindt die je zoekt, blijf dan de komende dagen alert op aanbiedingen. Veel winkels plaatsen hier en daar kortingen gedurende de hele maand december. Ook worden er regelmatig flitsverkopen gehouden tot aan de kerst. Zo heb je meerdere kansen om je favoriete artikelen te vinden.

De meest recente Black Friday kortingen:

Korting
Details
Verloop datum
€100
Ontvang tot €100 cashback/kortingscodes op je bestelling
Vandaag geldig
50%
korting
Profiteer tot -50% korting met de online promoties van Dyson in België
Vandaag geldig
50%
korting
Download de app van bol.com en geniet van kortingen tot -50%
Vandaag geldig
10%
korting
Kortingscode About You: Profiteer van -10% korting op je online bestelling
2021-05-31
12%
korting
Pak 12% korting met onze Sarenza kortingscode
2021-03-16