Heb je de recentste blockbuster gemist in de cinema? En wil je de film nu online zien maar dan wel op een legale manier? Dan ben je niet de enige. Online kijken zit namelijk in de lift en daar is de prijsstijging van de cinematickets zeker niet vreemd aan. Logisch want het is goedkoper én praktischer. We verkenden daarom voor jou de markt en gingen na welke diensten het beste zijn om online filmplezier te beleven.

Fnac Play: het grootste aanbod

VOD (Video on demand of films op aanvraag)

FnacPlay is een dienst van FNAC waar je terecht kan voor films op aanvraag. Elke dag vind je er nieuwe films maar ook interessante deals en promoties. Weet je niet meteen wat te kiezen? Laat je dan adviseren door de beoordelingen van andere filmfanaten.

Duizenden films en serie

Aan keuze zeker geen gebrek! Films, series, comedy shows, tekenfilms, … Je hebt mogelijkheden te over. Bovendien kan je ervoor kiezen de films te downloaden of te huren. En als je een Fnac-kaart hebt, huur je de eerste film gratis. Daarnaast heeft Fnac nog een ander aanbod voor kaartbezitters. Je krijgt namelijk 5% korting op de diensten van FnacPlay.

Netflix : de bekendste

Voor een goede prijs

Netflix is wellicht de meest bekende aanbieder ter wereld en wereldleider in de markt van de streamingdiensten. Je kan al een abonnement nemen voor 8 € per maand en de eerste maand krijg je gratis. Zeker een van de beste aanbiedingen als je zoveel films wil kijken als je zin hebt.

Geschikt voor alle apparaten

Of je nu een PC of Mac hebt, IOS of Android, een televisie, een tablet of zelfs een spelcomputer, Netflix is geschikt voor allemaal.

 Een groot aanbod

Op Netflix vind je de allerbeste Amerikaanse series en de meest recente blockbusters. Het Franstalige aanbod is wat minder groot. Bovendien zijn alle series en films ondertiteld.

Andere VOD-diensten

iTunes: de gigant

Met meer dan 85 000 films en 300 000 televisie-uitzendingen is iTunes van gigant Apple een ware gigant. Je kan er kopen of huren en je hebt de keuze uit de gewone of de HD-versie voor het beste effect. Bovendien kan je je abonnement delen met je familie (tot 6 personen) zodat iedereen kan meegenieten. Heb je onverwacht geen tijd om meteen te kijken? Geen probleem. Je hebt 30 dagen de tijd om te beginnen kijken en eens je begonnen bent, hebt je nog twee dagen om de film uit te kijken.

CanalPlay : de referentie

De privézender Canal+ heeft een ruim aanbod aan films en via CanalPlay kan je ze online bekijken. Series, concerten, tekenfilms, … Met een abonnement voor onbeperkt kijken geniet je er volop van. Zoals je ziet, bestaan er heel wat verschillende aanbieders om online te kijken. Je kiest best een abonnement dat aansluit bij je voorkeur en dat interessante kortingen geeft. Je kan natuurlijk ook kiezen voor streamingsites maar dat kunnen we alleen maar afraden. Je krijgt er alleen maar virussen van. In ieder geval veel kijkplezier.