Hoewel het vliegtuig veruit het geprefereerde vervoersmiddel is om naar de andere kant van de wereld te reizen – niet verwonderlijk, gezien hoe snel je met het vliegtuig op je bestemming bent! – is er een originele alternatieve vorm van vervoer die je naar je bestemming brengt: vrachtschepen. Dit zijn eigenlijk koopvaardijschepen en, zoals je zult zien, hebben ze enkele voordelen. Inderdaad, voor als je het nog niet wist: koopvaardijschepen kunnen ook toeristen naar de andere kant van de wereld meenemen. 

Een aantal details over reizen met een vrachtschip 

Het kan gaan om containerschepen, bulkcarriers of zelfs expeditieschepen, die alle als bijzonderheid hebben dat zij niet zijn gemaakt om passagiers te vervoeren. En dat is precies waar sommige mensen op zoek naar zijn! Vrachtvervoer is voor iedereen die een rustige reis wil en zijn avontuurlijke ziel wil wakker schudden. Sommige maatschappijen bieden vrachtreizen aan met een persoonlijke cabine en drie maaltijden per dag, en alleen het noodzakelijke is aan boord, geen afleiding of activiteiten, geen luxe of comfort. 

Ontdek alle kortingscodes van TUI

Terug naar de basis

Reizen per vrachtschip is een ideale manier om nieuwe energie op te doen en te genieten van de reis zonder al te veel comfort. Als je op zo’n langzaam varend schip bent, geniet je van de open zee en de zeelucht, en vergeet je al gauw je dagelijkse zorgen. Nu reizen steeds comfortabeler wordt, biedt reizen per vrachtschip je de mogelijkheid terug te keren naar de basis en te genieten van de reis op zich, zonder alle luxe die je gewend bent te hebben als je via een meer gebruikelijk vervoersmiddel reist. 

Nieuwe mensen ontmoeten

Reizen per vrachtschip is ook een gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en de tijd te nemen om hen echt te leren kennen. Ten eerste zul je op de vrachtschepen mensen van veel verschillende nationaliteiten ontmoeten, waardoor een unieke culturele uitwisseling ontstaat. Bovendien krijg je de gelegenheid om met de bemanningsleden te praten, wat een geweldige manier is om meer te weten te komen over werken op zee en hoe een schip in elkaar zit. De bemanning bestaat uit 15 tot 30 personen, afhankelijk van de grootte van het schip, en het maximumaantal toeristen op een vrachtschip is 12. De meeste zeelui zetten zelden voet aan land, dus deze schepen zijn een beetje hun thuis. Je zult een kijkje kunnen nemen in een heel bijzondere manier van leven. 

Een onklopbare prijs

Reizen per vrachtschip is ook een voordelige optie. Inderdaad, als je afziet van luxe en comfort, betaal je aanzienlijk minder. Maar pas op! Aangezien de tarieven per dag zijn, zul je als je de wereld rond wilt reizen in totaal toch een mooi bedrag moeten hebben. Maar meestal is reizen per vrachtschip een voordelige optie. Aangezien er aan boord niets te koop is, is de kans klein dat je in de verleiding komt souvenirs te kopen. Zo bespaar je geld tijdens een reis op een vrachtschip! 

Ontdek alle vakantie promoties

Respect voor passagiers

Vergeet niet dat de mensen aan boord er niet zijn om jouw reis leuk te maken, maar om te werken. Je zult de bemanning dus moeten respecteren en soms met rust moeten laten, zodat zij hun ongestoord kunnen werken. Bovendien zijn er ook bemanningsleden die ‘s nachts werken, zodat je overdag discreet moet zijn om hen niet te storen in hun welverdiende slaap. De bemanningsleden zullen je echter graag hun vaardigheden tonen en je een heleboel dingen uitleggen over het leven op een vrachtschip. Je kunt ook vragen of je de kapitein van het schip een bezoekje kunt brengen, een unieke ervaring die zeker de moeite waard is! 

Hoe houd ik mezelf bezig? 

Zonder activiteiten en entertainment aan boord, zul je een manier moeten vinden om jezelf bezig te houden. Sommige vrachtschepen hebben tv-kamers of fitnessruimtes, maar dit is afhankelijk van de maatschappij en het type vrachtschip. Dus je zult niet kunnen vertrouwen op het vrachtschip om je te vermaken. Neem wat lectuur mee of een goede vriend, zodat je iemand hebt om mee te praten.