Evenwichtige maaltijden klaarmaken die iedereen lekker vindt, kan een uitdaging zijn. Je moet van tevoren bedenken welke recepten je gaat willen bereiden de komende dagen, elke week boodschappen doen en na een drukke dag op werk ook effectief de tijd nemen om te koken. Gelukkig is er een oplossing om goed te eten zonder dat je er stukken van mensen voor betaalt: maaltijdboxen. Ontdek de beste maaltijdboxen in België en de niet te missen promoties om te besparen op je boxen.

Maaltijdboxen: Hoe werkt het? 

Een maaltijdbox is een doos die alle ingrediënten en instructies bevat die nodig zijn om een specifiek recept klaar te maken. Elke week kies je je recepten uit een lijst en geef je aan voor hoeveel personen je bestelt. De boxen worden dan bij je thuis afgeleverd. 

Een eenvoudige manier om evenwichtig te eten 

De recepten die worden aangeboden door aanbieders van maaltijdboxen zijn ontworpen door ervaren chefs. Ze zijn zowel gezond als lekker, en kosten vooral niet veel tijd om te bereiden. Je hoeft je voortaan geen zorgen meer te maken over boodschappen doen, alweer een creatief recept bedenken waar het hele gezin van zal genieten of kijken of je alle benodigde ingrediënten op het juiste moment in de koelkast hebt. Sommige dozen bevatten zelfs vers bereide maaltijden die je alleen nog maar hoeft op te warmen. Het is de ideale oplossing om lekker te eten en te koken als je doordeweeks niet veel tijd hebt. Bonus: geen verspilling meer, want je krijgt precies de hoeveelheden die je voor je recept nodig hebt. 

Hoeveel kost een maaltijdbox? 

Een maaltijdbox voor één gerecht kost gemiddeld 5 tot 10 euro per persoon. De prijs van je box hangt af van het aantal gerechten en porties dat je elke week bestelt. Zo kost een maaltijdbox met 3 recepten voor twee personen je tussen de 45 en de 60 euro. 

De meeste maaltijdboxen werken op abonnementsbasis: als je je inschrijft, abonneer je je op één box per week. Je kunt echter het aantal recepten of porties per week wijzigen en je abonnement op elk moment zonder extra kosten pauzeren of opzeggen. 

Hoe bespaar je op je maaltijdbox? 

De aanbieders van maaltijdboxservices bevinden zich in een meedogenloze prijzenoorlog: ze passen zich voortdurend aan de concurrentie aan en lanceren regelmatig erg voordelige kortingscodes om nieuwe klanten aan te trekken. 

Zo kun je soms profiteren van kortingen tot 70% op de prijs van je eerste box, naast andere promotionele acties tijdens de loop van je abonnement! 

Ontdek hier alle huidige promoties op maaltijdboxen

Welke maaltijdbox moet ik kiezen? 

Het concept van de maaltijdbox is razend populair, en in de voorbije jaren zijn er in België heel wat aanbieders bijgekomen. Wij hebben de beste maaltijdboxen in elke categorie voor je geselecteerd.

Hello Fresh: de beste box voor wie evenwichtig wil eten  

Hello Fresh is DE maaltijdbox bij uitstek als je evenwichtig wilt eten zonder je bankrekening al te veel te belasten. Elke week kun je je maaltijden kiezen uit tientallen heerlijke, gezonde en gemakkelijk te maken recepten. Hello Fresh biedt een flexibele abonnementsformule waarmee je je box kunt wijzigen, pauzeren of stopzetten wanneer je maar wilt. 

Prijs: tussen € 3,92 en € 10,65 per portie afhankelijk van voor hoeveel personen je bestelt. Er geldt een minimumbedrag van € 36,95 per bestelling. 

Promoties: tot € 45 korting op je eerste bestelling.

Ontdek alle kortingscodes van Hello Fresh

Foodbag: de beste box om op z’n Belgisch te eten 

De maaltijdboxen van Foodbag bevatten voornamelijk lokale en seizoensgebonden producten. In elke doos vind je ingrediënten die in België geproduceerd zijn en grotendeels afkomstig zijn uit de biologische landbouw. Je kunt er menu’s bestellen in 5 verschillende cuisines, met 23 gerechten en meer dan 20 bijgerechten. Je hebt de keuze uit een kant-en-klare maaltijd of een doos met alle ingrediënten om je gerecht zelf klaar te maken. Je kunt eenmalig een enkele doos bestellen of een flexibel weekabonnement nemen. 

Prijs: tussen de € 4,92 en de € 15,1 per portie afhankelijk van voor hoeveel personen je bestelt. Er geldt een minimumbedrag van € 45,3 per bestelling. 

Promoties: tot € 15 korting op je eerste bestelling 

Ontdek alle kortingscodes van Foodbag

Little Green Box (Wallonië): de beste afvalvrije maaltijdbox 

Met Little Green Box kies je elke week uit 12 verschillende maaltijden en kook je heerlijke recepten met biologische en seizoensgebonden producten. Alle ingrediënten worden geleverd in zerowaste verpakkingen: glazen potten, stoffen zakken, isothermische dozen ... De containers kunnen geretourneerd worden en zullen schoongemaakt en opnieuw gebruikt worden voor andere bestellingen. De maaltijdbox is verkrijgbaar met of zonder abonnement. 

Prijs: tussen de € 4,58 et de € 9,75 per portie afhankelijk van voor hoeveel personen je bestelt (+ € 3 statiegeld op de doos en € 5 voor een levering aan huis). Er geldt een minimumbedrag van € 39 per bestelling. 

Promoties: tot € 10 korting op je twee eerste boxen. 

Crowd Cooks (Franstalig): de beste box voor 100% Brusselse gerechten 

Crowd Cooks is een 100% Brusselse maaltijdbox. Je kiest je maaltijden uit een menu dat wekelijks bijgewerkt wordt en ontvangt een doos met je maaltijden, bereid door professionals. Van de voorbereiding tot de levering, alles is made in Brussels! 

Prijs: tussen de € 9,98 en de € 11,47 per portie afhankelijk van voor hoeveel personen je bestelt. Er geldt een minimumbedrag van € 45,9 per bestelling. 

Promoties: tot € 30 korting op je bestelling. 

Simply You Box: de voordeligste maaltijdbox 

Simply You Box is de maaltijdbox die door Carrefour in het leven is geroepen om iedereen in staat te stellen evenwichtig en seizoensgebonden te eten. Je kiest elke week zelf je menu en kunt je box laten bezorgen of de box zelf afhalen in de Carrefour-winkel van je keuze. De grote verscheidenheid aan menu’s en de gemakkelijke toegang tot de verkooppunten maken de box tot een uitstekende keuze. 

Prijs: tussen de € 4,38 en de € 12,7 per portie afhankelijk van voor hoeveel personen je bestelt. Er geldt een minimumbedrag van € 36,5 per bestelling. 

Promoties: tot € 50 korting op je maaltijdbox. 

Ontdek alle kortingscodes van Simply You Box

Marley Spoon: de beste box voor wie duurzam wil eten 

Marley Spoon is een duurzame maaltijdboxservice die bij jouw thuis verse ingrediënten bezorgd: je kunt er recepten kiezen uit een lange lijst van lekkere en gezonde gerechten en ontvangt alle ingrediënten en instructies die je nodig hebt om je maaltijden zelf te bereiden. 

Prijs: De gemiddelde prijs per portie per persoon bedraagt ongeveer €6,99, afhankelijk van voor hoeveel personen je bestelt. 

Promoties: tot € 45 korting op je maaltijdbox.

Ontdek alle kortingscodes van Marley Spoon