Wat vind je van de idee om met je vrienden de belangrijkste scenes uit films na te spelen, in het oorspronkelijke decor waar ze werden opgenomen … Geweldig, nietwaar? Zelf acteur zijn, de tijd om enkele scenes te spelen tijdens een weekend…. dat is een fantastisch vooruitzicht! Laat je leiden door dit principe. Wij zetten de toon, jij voert de actie!

In Afrika: een korte trailer

Indiana Jones

Bericht aan de avonturiers, natuurliefhebbers en allen die van settings in het midden van nergens houden! Petra is een overweldigende archeologische site op ongeveer 200 km van Amman, in Jordanië, die als achtergrond diende voor een van de grootste avonturenfilms: ‘Indiana Jones and the Last Crusade’. Je zult deze eeuwig mooie gevel herkennen als de ingang tot de graaltempel …

Star Wars

Daarna richting Matmata, in de Tunesische woestijn om er het decor te vinden van deze dubbele trilogie… je vindt hier de woningen van de troglodytes!

In Europe: de voorstelling

In Frankrijk

Ga voor een remake van ‘Visitors’ in Carcasone, Frankrijk, en meer bepaald in het kasteel van Beynac dat dienst deed als decor voor de film. Deze regio is een echt perfect middeleeuws filmdecor. Hier werd ook ‘Robin Hood’ van Kevin Reynolds gedraaid in 1991.

In Kroatië

Zin om de helden van ‘Game of Thrones’ van repliek te dienen? Dan reis je met NECKERMANN naar Kroatië. Dubrovnik diende als decor voor de reeks. Je kan de cult-scenes herbeleven terwijl je door de stad loopt die je de sleutelmomenten van de serie voor ogen zal brengen.

In Azië: onverwachte plots!

Kruip in de rol van geheim agent 007! Als het verlangen je bekruipt om James Bond te spelen, de bekendste geheim agent ter wereld, raden we je de verlaten stad aan uit ‘Skyfall’. Je kunt deze spookstad met de naam Hashima bezoeken op een Japans eiland niet ver van Nagasaki.

In Amerika: het Hollywood fantasma

Los Angeles

In UNIVERSAL STUDIOS in de Verenigde Staten vind je de meest waanzinnige decors waar je verschillende stars kunt zijn. En als je de echte stars met je vingertoppen wilt aanraken, kan je dat op de Star Boulevard waar de groten van het witte doek hun handafdrukken in het voetpad hebben gezet. Hier kan elk dametje ‘Pretty Woman’ spelen … En nu op naar de mooiste wijken van Los Angeles waar de luxeboetieks zelfs geen prijzen vermelden, het zou wel eens onfatsoenlijk kunnen lijken. Passeer langs het droomhotel waar Richard Gere zijn Julia Roberts mee naartoe neemt.  Het is het Beverly Wilshire (en het is de echte gevel die in de film voorkomt). Nog altijd Los Angeles, als je een moderne heks wilt spelen, zoals in de voetsporen van de gezusters Halliwell in ‘Charmed’. Het landhuis uit de film vind je op het adres 1329 Carroll Avenue, dicht bij het Echo Park en het Dodger Stadium.

San Francisco

Zin om te ontsnappen? Je kunt de heroïsche en viriele gevangene spelen door je in te beelden Clint Eastwood te zijn in de film ‘Escape from Alcatraz’. Deze bekende gevangeis staat op het eiland Alcatraz in de baai van San Francisco.

Hawaï

Je kunt eindigen met een korte vakantie in Hawaï als je de schipbreukelingen wilt spelen uit ‘Lost’. Het grootste gedeelte van de scenes uit episode 1 werden gedraaid op Mokulēia, in het noordwesten van het Hawaï-eiland Oahu. Het eiland van ‘Jurassic Park’, op haar beurt, is Kauai. Je kunt erover vliegen in een helikopter. Het enige dat ontbreekt zijn de dinosaurussen om het helemaal af te maken!!

In Nieuw-Zeeland: de cliffhanger

Om in de voetsporen te treden van de personages uit ‘Lord of the Rings’ en ‘The Hobbit’, moet je Hobbiton bezoeken met het dorp waar het personage Frodo leeft, op een honderdtal kilometer van Auckland in Nieuw-Zeeland. Zet je beste acteertalenten voor… Klaar voor een Oscar? 3, 2, 1… lights… action! Denk eraan je fototoestel mee te nemen (in promotie bij MEDIA MARKT) om deze onvergetelijke momenten te vereeuwigen.