In de strijd tegen de kou, de wind en het sombere weer, die zo typisch zijn voor de wintermaanden, mag je in geen geval nalaten om goed voor jezelf te zorgen en misschien zelfs met nieuwe beautyrituelen te beginnen. In de winter wordt de huid nog sneller droog, tintelt ze vaak of slaat ze rood uit. Lippen barsten en handen lijken wel krokodillenpoten, allemaal door die lage temperaturen. Wij raden je enkele beautytips aan om hier komaf mee te maken en verklappen je onze favoriete producten van het seizoen.

Goede raad bij koude temperaturen

Hoe verzorg je een vitale huid?

In de winter voelen we onze huid gewoon helemaal uitdrogen. Dat betekent dat ze onvoldoende gedehydrateerd is. Dat komt bij elk type huid voor, zelfs de vetste. Sla deze stap in je beautyritueel dus nooit over! Kies een crème die nog beter hydrateert dan de crème die je ’s zomers gebruikt, of kies voor een lotion die geschikt is voor jouw huid. We raden je ook een vitaliserend serum aan. Dit product maakt je gelaat weer egaal en geeft het de nodige kracht om die winterse periode te doorstaan. Wij zijn fan van de versie van CLINIQUE met een volume van 30 ml, wat erg handig is om overal mee te nemen. Lichte huidtypes doen er bovendien goed aan om zonnecrème te smeren. Die crème beschermt tegen de zonnestralen die zélfs in de winter schade kunnen berokkenen! Voor make-up raden we multifunctionale BB-crèmes aan. Ze zijn ideaal voor een stralend en egaal gezicht.

Hydrateer je lichaam

Ons gelaat mag dan wel het meeste te verduren krijgen door de koude, maar dat geldt evenzeer voor ons lichaam. Al ’s morgens vroeg tijdens het douchen moet je de juiste beslissingen nemen. In plaats van zeep, gebruik je een voedende douchegel. Vermijd al te regelmatig scrubben. Wil dat zeggen dat je nooit meer mag scrubben? Nee, maar je gebruikt beter een scrub met een wat romige textuur om die dode huidcellen te verwijderen. Voor slechts € 2,06 geniet je van de goede zorgen die de douchecrème van NIVEA biedt.

Basisregels voor handen en lippen

Vergeet zeker niet je handen en lippen te verzorgen. Die zijn bijzonder gevoelig voor de koude. Bewaar altijd lippenbalsem in de buurt en breng die zeker twee tot drie keer per dag aan. Gebarsten lippen verzorg je door de beschadigde zones met thermaal water te reinigen. Een kleine tip voor wie nooit zonder rode lippen de deur uit gaat: breng eerst een laagje lipverzorging aan, dan pas lipstick. Zodra het kwik onder nul zakt, krijgen je handen het te verduren. Breng die zachte huid terug, ook in de winter, met een herstellende hydraterende handcrème. Die crème is nog meer doeltreffend als je warme handschoenen aantrekt om de absorptie te stimuleren. Een zachte scrub sluit je beautyritueel af. Geef jezelf een geschenkje en koop Les merveilleuses Ladurée, de handcrème met rozen van SÉPHORA.

Gezond leven, gezonde huid

Wat je eet, heeft altijd een impact op hoe je er uitziet. Zo versnelt suiker bijvoorbeeld de veroudering van onze huid. Bijgevolg hanteer je maar beter een evenwichtig dieet op basis van voeding met veel omega 3 en vitamines E en C. Die vitamines beschermen je tegen uv-stralen en remmen de rimpels wat af. Probeer na 20.00 uur niet meer te eten, zodat je spijsvertering haar werk kan doen voordat je gaat slapen. Tot slot is het belangrijk om genoeg water te drinken. Thee en soep zijn dan ook ideaal om de winter mee door te komen!