De beautybox is een concept dat uit de Verenigde Staten kwam overgewaaid en overal in Europa fans heeft gewonnen. Het succes ervan staat als een paal boven water en er zijn ondertussen zelfs heel wat varianten op de markt: een box voor echte bourgondiërs, een box voor toekomstige moeders, een box voor honden, een box met wijn … Noem maar op! Met al die mogelijkheden is het soms moeilijk om de juiste keuze te maken. Daarom zetten wij de verschillende beautyboxen op een rijtje en wegen we de pro’s en de contra’s tegen elkaar af. Zo vind jij probleemloos de box die voldoet aan jouw verwachtingen.

Het concept

Voor zo’n € 15 ontvang je elke maand opnieuw een box met tal van schoonheidsproducten en -accessoires. Die werden zorgvuldig door professionals uitgekozen. Om zeker te zijn dat je de producten ontvangt die je nodig hebt, vul je eerst een vragenlijst in die een duidelijker beeld geeft van jouw beautyprofiel. Ben je eerder girly, een overtuigde groene dame of een echte cosmeticadeskundige? Je vindt hoe dan ook de box die bij jou past.

Zit er iets voor mij bij?

Deauty: toonaangevend én Belgisch

DEAUTY, de Belgische beautybox met als baseline Discover Beauty, is zo veel meer dan een gewone geschenkbox. Deauty is een toonaangevende naam in de sector. Dat is meer bepaald te danken aan de blogs met inspiratie, informatie en tips die de fans mogen schrijven. Deauty wil maar één ding: jou nieuwe dingen laten ontdekken. In elke box vind je dan ook vier tot zes nieuwe producten van opkomende merken of luxemerken. De verpakking hoeft overigens niet onder de doen voor de inhoud: het is een mooie zwarte doos met een wit lint, wat van deze beautybox een elegant exemplaar maakt. Deze maandelijkse verwennerij kost € 16,95. Wil je een goede vriendin plezieren met deze beautybox, dan kun je haar een formule van drie maanden schenken. Dat kost je € 54,95.

Birchbox: beautyexpert

Wat betreft mode en trends, houdt Birchbox altijd de vinger op de pols. Met Bichbox blijft geen enkel trendy merk jou onbekend en staat dat niet te missen product weldra bij jou op het schap. Dat heb je onmiskenbaar te danken aan de oprichtster van het merk, Mathilde Lacombe, een Franse journaliste en blogster. In deze box vind je – om slechts enkele namen te noemen – Caudalie, Aussie en CIATÉ. Iedere maand opnieuw ontdek je nieuwe verzorgings- en make-upproducten of andere verrassingen die in het thema passen. Zo was de Birchbox van september een samenwerking met de verfrissende Lisa Gachet van de blog Make my Lemonade. Voor het zachte prijsje van € 13 per maand is deze box van jou, dus twijfel niet langer!

My Little Box: kwaliteit uit Parijs

My Litltle Box is een van de toonaangevende merken op de Franse cosmeticamarkt. En goed nieuws: tot ons groot jolijt is My Little Box ook in België beschikbaar! Deze box verschilt wel wat van zijn concurrenten: je vindt er producten uit verschillende categorieën in. De box is girly, opgewekt, ludiek en jong met een herkenbare visuele identiteit die helemaal in lijn ligt met de inhoud. Om je een idee te geven: in augustus bevatte de box een manicureset, een fisheye-lens, droge olie en nog heel wat andere verrassende items. Met partnermerken als Kusmi Tea, SHISEIDO of Courrèges word je deze box nooit ofte nimmer moe. Volgende maand vind je alweer nieuwe cadeautjes in een ander specifiek thema. Voor € 16,90 per maand ren je gegarandeerd vol ongeduld naar die brievenbus.

Quemy bio: groene schoonheid

Quemy bio onderscheidt zich van de concurrentie met haar ethische aanpak. In deze box vind je een selectie natuurlijke en ecologische schoonheidsproducten die in geen geval op dieren werden getest. Het is soms knap lastig om in België zogenaamde ‘groene’ cosmeticamerken te vinden – fans van alles wat bio is, kunnen dat beamen. Precies daarin wil dit merk verandering brengen, door jou merken te laten ontdekken die het verdienen om ontdekt te worden. Ook de verpakking is volledig gemaakt van gerecycleerd materiaal. Je ontvangt overigens geen staaltjes, maar producten in hun standaardformaat. Deze prijs ligt deze keer iets hoger: deze deugddoende producten voor lichaam én geest kosten € 39,99 per maand.