Na zo’n lange werkdag kom je thuis en wil je maar één ding: een verkwikkend warm bad. Zo’n wellness-momentje bij jou thuis brengt je echt tot rust. Je maakt eindelijk eens wat tijd voor jezelf en komt er als een ander mens weer uit. Pas op, balneotherapie is een echte kunst! Wil je echt ten volle genieten van alle voordelen die een bad te bieden heeft, lees dan hier hoe je dat doet.

Het perfecte bad

Het is soms aanlokkelijk, maar in slaap vallen in bad is niet zo’n goed idee. Na twintig minuten begint je huid uit te drogen – die timing moet je dus wel echt respecteren om je huidcellen niet te beschadigen. Bovendien doe je er goed aan zo veel mogelijk tijd te laten tussen het eten en het bad. Wacht minstens een uur zodat de spijsvertering haar werk kan doen. Een ontspannend bad is een bad van 35°C tot 37°C. Iets lauwer water is aan te raden om het zenuwstelsel tot rust te brengen. Wie een verkwikkend bad wil nemen, houdt het bij minder dan 30°C. Dat verstevigt het weefsel en stimuleert de bloedcirculatie. Zodra je uit het bad stapt, trek je een badjas aan. Zo droog je op een natuurlijke manier op en zijn zulke krachtige wrijvingen met een handdoek helemaal niet nodig. Denk ten slotte ook eens aan onze planeet: geniet liever sporadisch dan dagelijks van dat welverdiende bad.

Rustgevende sfeer

Wellness in je eigen huis

Als je iets doet, doe je het goed. Met kaarsjes, essentiële oliën en achtergrondmuziek creëer je een 100% ontspannen sfeer, alsof je je in een wellnesscentrum bevindt. Een kleine tip: sluit de deur en het douchegordijn om de warmte binnen te houden, net zoals in een hammam. Bij RITUALS vind je al het nodige om van je ontspannende bad een unieke belevenis te maken. Hammam, een collectie verzorgingsproducten, is meer dan de moeite waard.

De leukste verzorgingsproducten

Cosmeticamerken kampen met elkaar in creativiteit om toch maar het leukste en aantrekkelijkste badproduct te kunnen aanbieden. Zo is LUSH de onbetwiste referentie op vlak van natuurlijke en originele cosmetica. Door zo’n bruisbal te laten smelten in het water, neemt het water alle kleuren van de regenboog aan. Met het gel-achtige resultaat verzorg je je huid. Typisch Lush! Hou je het liever traditioneel? Je vindt badlotion en badzout in de online winkel SABON. Het badzout reinigt het water en helpt je uitwendige kwaaltjes te bestrijden. Hou het zout voor de waterstraal zodat het snel verspreid raakt. Een lekker bad waarin alle spanning van je afglijdt (en waar al je Instagramvolgers jaloers van worden), je weet nu helemaal hoe het moet!