Hongkong is een stad aan de zuidkust van China, de achtste meest dichtbevolkte van het land. Hoewel de stad vooral een Eldorado is voor start-ups en internationale zakenlieden, is het toch ook evenzeer een toeristische trekpleister, met tal van interessante plekjes en hoekjes die erop wachten om door jou ontdekt te worden. Hongkong, dat is de belofte van een onvergetelijke vakantie. Hieronder geven wij jou acht redenen om dit te bewijzen. Als je van plan om naar Hongkong te gaan, dan raden wij je aan om eerst en vooral de prijzen van de vliegtickets te vergelijken op CHEAPTICKETS.BE.

Cultuur: een alomtegenwoordigheid

Naast haar futuristische karakter, heeft Hongkong ook een erg belangrijke culturele scène te bieden, een cultuur waarvan de Chinese wortels erg zichtbaar zijn, maar die ook wordt gekenmerkt door de lange periode dat de stad tot het Verenigd Koninkrijk behoorde. Hongkong is inderdaad bijna 156 jaar lang Brits geweest, wat uiteraard zijn sporen heeft nagelaten; vooral in de taal merken we dit: alle Hongkongers spreken Engels, wat erg handig is voor toeristen, en de straatnamen worden meestal in beide talen geschreven. Hongkong eerbiedigt zowel zijn verleden als zijn toekomst, waardoor het een verbazingwekkende plaats wordt met Taoïstische tempels en koloniale gebouwen midden in de drukte van de moderne stad. Kortom, een unieke plaats.

De cuisine: gastronomische stad van China

Hongkong staat erom bekend de gastronomische stad bij uitstek van China te zijn. Op culinair vlak zijn echt alle naties vertegenwoordigd. De stad is een kruispunt, geografisch gezien - je vindt er zowel oosterse als westerse invloeden terug - maar ook op culinair gebied. Onmogelijk om alle typische gerechten op te noemen die je absoluut móet geproefd hebben - in Hongkong beleef je culinaire ervaringen die je voorheen niet geloowaardig zou geacht hebben. Er zijn talloze kookboeken te koop over de Chinese cuisine. Aan jou om de gerechten van dit land thuis uit te proberen en te profiteren van de aanbiedingen van CARREFOUR DRIVE, zodat ook je vrienden er op hun beurt kunnen van genieten.

Shopping: traditie en festiviteiten

Shopping is een van de talrijke Hongkongse tradities. De locals zijn echte shoppers, en er zijn dan ook een heleboel gebieden in de stad die speciaal hiervoor bestemd zijn. Hongkong wordt vaak omschreven als een soort reusachtig winkelcentrum. Er wordt trouwens elk jaar een heus shoppingfestival georganiseerd! Dit is het bewijs dat winkelen niet alleen een tijdverdrijf is, maar een levensfilosofie. De prijzen zijn redelijk wegens de vrijstelling van douanerechten die de stad nog aantrekkelijker maken.

Architectuur: 7500 wolkenkrabbers

De stad kreeg te kampen met plaatsgebrek op de grond, maar heeft zich weten aan te passen aan de uitdaging van het aantal inwoners: dat zijn er meer dan zeven miljoen. Zo’n 7500 wolkenkrabbers in de stad geven een omvattend beeld van wat de hedendaagse architectuur vandaag de dag zoal te bieden heeft.

Natuur: grote beschermde gebieden

Natuurliefhebbers zullen op prijs stellen dat de regio zijn groene ruimtes behouden heeft en nooit vervangen door gebouwen. Ongeveer 70% van het grondgebied van Hongkong is landelijk, wat tal van mogelijkheden schept voor aangename tochtjes in de natuur, zowel te voet als op de fiets. Er zijn grote beschermde natuurgebieden, botanische tuinen, dierenparken (van hetzelfde type als PAIRI DAIZA bijvoorbeeld) en zelfs mariene parken, maar ook wilde kusten met prachtige zandstranden van fijn zand, die niet moeten onderdoen voor die van de Malediven.

Ideaal voor de hele familie: een uitstapje naar Disneyland?

Misschien wist je het niet, maar het is in Hongkong dat zich het vijfde DISNEYLAND bevindt. Het park werd in 2005 ingehuldigd en is een van de meest bezochte attracties van de stad. Perfect voor een uitstapje met de hele familie! Maar ook andere parken zoals het Ocean Park, een dierentuin met inheemse soorten en vooral mariene soorten, zullen klein en groot verrukken.