Ben je een fan van sterke sensaties, dan is dit artikel voor jou geschreven en het zal je meer dan wat ook zin geven om te gaan reizen en op het dak van de wereld te klimmen. Sta oog in oog met de Noorse meren, beklim de heilige bergen van China of ontdek de Grand Canyon… Evenveel tochten voor evenveel sterke sensaties.

In Azië: atypische culturen en landschappen

De Hua Berg (China)

Dit is DE berg om te beklimmen en je ogen de kost te geven! Hij is 2.155 m hoog en de top is maar moeilijk te bereiken. Om er te komen wacht je een meer dan hachelijke onderneming: Je moet een stenen trap beklimmen (tot nu toe niet al te lastig) en dan de klif omhoogklauteren via houten hangbruggen gespannen boven de grote leegte. Maak je geen zorgen, je wordt ingesnoerd in harnassen met haken en je riskeert dus niets, behalve een flinke dosis sensatie! Opgelet: deze paden behoren tot de gevaarlijkste ter wereld.

In Noord-Amerika: de mythische plaatsen

De Grand Canyon (Verenigde Staten)

Dit is een niet te missen klassieker! De 5000 km² unieke landschappen zullen je ongetwijfeld aan het duizelen brengen. Als je naar de Verenigde Staten trekt, is de Grand Canyon een plaats waar je niet omheen kunt, waar iedereen van over heel de wereld een enorme WOW! roept bij het zien van dit immense. Om je ervaring nog meer pit te geven is er de Skywalk waar je over een transparante plaat loopt zodat je kunt genieten van de grote leegte onder je.

Het John Hancock Center in Chicago (Verenigde Staten)

Dit is de ideale attractie voor wie op zoek is naar sterke sensaties. Om te genieten van een 360° zicht over de stad, kan je met de ‘tilt’ voor 5 dollar 30 graden schuin gaan hangen boven een diepte van 344 meter. De ideale gelegenheid om jezelf te testen.

In Europa: hoogtes waar je nooit genoeg van krijgt

De Kliffen van Moher (Ierland)

8 kilometer lang en 214 meter hoog … Je moet werkelijk goed zijn in mountainbiken om de Kliffen van Moher te temmen! Je vindt ze op de westelijke rand van de Burren en ze bieden een adembenemend zicht over de Atlantische oceaan en op de gekleurde rotsen van de kliffen. Voor de meer redelijken onder ons bestaat de mogelijkheid te voet boven op de kliffen te lopen met verrassingen elke keer dat je opkijkt. Opgelet: er zijn geen veiligheidsrails, dus als je met de fiets over de kliffen rijdt, moet je goed weten wat je doet.

Trolltunga (Noorwegen)

Fan van trekking? Dan is deze plaats voor jou geschapen! Je hebt wel 8 uren nodig om deze overhangende rots te gaan bewonderen. Bij de Ringedalsvatnet en op 700 meter hoogte, biedt deze rots je een van de mooiste uitzichten van Noorwegen. Naar de rand van de afgrond gaan zal je zeker en vast doen huiveren indien je lijdt aan hoogtevrees. Minpuntje: je moet minstens 15-20 minuten wachten vooraleer je je foto aan de rand van de grote leegte kunt nemen. Tenslotte is er nog deze nieuwe trend opgedoken bij jonge adolescenten: rooftoping. Dit betekent jezelf te filmen bovenop een wolkenkrabber, soms terwijl je boven de diepte hangt... Word alsjeblieft GEEN fan hiervan, want dit is extreem gevaarlijk. Als je jezelf bang wilt maken, zoek dan liever de sensatie op in gezelschap van beroepsmensen of in een veilige omgeving.