Zoals je vast en zeker weet, barst het Oude Continent gewoon van fantastische rijkdom, zowel wat landschapschoon betreft als de cultuur die je er vindt. Als je avontuurlijk bent aangelegd, en je wilt Europa doorkruisen in één grote trektocht, (in plaats van verschillende, aparte weken) moet je toch 3 maanden uittrekken om volop te kunnen genieten van je reis. Dus… op naar het avontuur?!

De eerste maand: Noord-Europa

Parijs, België, Schotland en Ierland

De ideale plaats om deze fascinerende reis te beginnen is vertrekken vanuit Brussel of Parijs, twee totaal verschillende steden, maar beide met gegarandeerde charme. De Eiffeltoren en Manneken-Pis, het ’Atomium en de Arc de Triomphe. Hoe kun je beter je avontuur beginnen dan met de ‘ijzeren weg’?  Parijs is snel en makkelijk bereikbaar met de NMBS. Hierna reis je richting Schotland met hoofdstad Edingburgh en als laatste stop kies je voor de Kliffen van Moher in Ierland, trouwens één van de 5 plaatsen waar je gegarandeerd hoogtevrees krijgt!

Nederland, Duitsland en Denemarken

Daarna gaat de reis verder naar Nederland, waar Amsterdam en de befaamde grachten elk jaar miljoenen toeristen verwelkomen. As je net zoals zij de stad door een andere bril wilt zien, raden we je een bootreisje op de kanalen aan dat je vindt via CANAL.NL. Hierna trek je naar Duitsland, voor een avondje Berlijn waarvoor de Duitsers het geheim bezitten. Als je van bier houdt, is München voor jou een betere keuze. Denemarken tot slot, biedt met Kopenhagen haar bezoekers een geschiedenisprentje aan om u tegen te zeggen.

Het noorden van Europa

Na een lange tocht met vakanties in Noorwegen, Zweden en Finland – waar je absoluut langs Bergen moet, (bekend om zijn haven en originele gevels), maar ook door Lapland (het land van de Kerstman) om er het noorderlicht te zien. Daarna doorkruis je het Baltische trio Estland-Letland-Litouwen. Een kleine raad: de watervallen van Jagäla in Estland mag je niet missen.

De volgende maand: het oosten

Polen en de Tsjechische Republiek

Stop voor korte tijd in Polen, en meer bepaald in Krakau waar je meer dan één plaats absoluut met een bezoek moet vereren: het kasteel van Wawel, de marktplaats of de zoutmijnen die het de bijnaam gaven van ‘het mooie Polen’. Een heel charmant stadje. Maak van Praag je volgende stopplaats want de ‘stad met de 100 klokken’ is een fantastische plek voor toeristen. Voor goedkope en snelle reizen naar Oost-Europa raden wij je de maatschappij CORENDON aan. Snuister er door hun aanbiedingen, je vindt er zijn er veel aan ongelooflijke prijzen, vertrekkend vanuit Brussel.

Het zuiden van Europa

De tijd is nu gekomen om Zuid-Europa aan te pakken. Denk eraan vol te tanken en regelmatig het oliepeil te controleren, je weet maar nooit. En kijk, daar… Turkije spreidt zich voor je uit met Istanbul, maar even verderop zie je ook de prachtige Griekse eilanden (zoals Santorini) en het eiland Malta.

De laatste maand: het zuidwesten

Italië en Kroatië

Na genoten te hebben van het gouden verleden van Griekenland, trekken we verder naar Italië waar de steden zoals Rome en Firenze gewoon barsten van historische architectuur. Een klein ommetje langs Kroatië met in Dubrovnik - de parel van de Adriatische Zee - een prachtig uitzicht over huizen getooid met roze daken.

Spanje en Portugal

Om je leuke rondreis te beëindigen, reis je nu naar Barcelona en van daar langs de kusten van de Middellandse Zee tot in Portugal waar Lagos en haar verlaten kreken een fabelachtig einde vormen voor deze buitengewone reis. Als je er nog niet genoeg van hebt, blijf je gewoon hangen in Spanje, een magisch en afwisselend land. Madrid, Sevilla, Cádiz, Granada, Valencia en zoveel andere steden toveren een glimlach op je lippen. Goede reis.